Πιλοτικό σύστημα καθαρισμού της επιφάνειας των υδάτων (seabin) τοποθετήθηκε στο λιμάνι της Καβάλας "Απόστολος Παύλος". Όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης πρόκειται για πρωτοποριακό σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
 
 
Το σύστημα seabin έχει τοποθετηθεί στην συστάδα των πλωτών εξεδρών που βρίσκεται στην πλευρά του Ν.Ο.Κ. ενώ ήδη ο Ο.Λ.Κ. έχει παραγγείλει άλλο ένα seabin το οποίο θα τοποθετηθεί στην άλλη πλευρά του λιμανιού.
 
 
Σκοπός του συστήματος είναι να απορροφά σκουπίδια που πέφτουν στην θάλασσα αλλά παράλληλα συγκεντρώσει και τα υπολείμματα της θαλάσσιας ρύπανσης όπως για παράδειγμα υπολείμματα πετρελαιοειδών.
 
 
Ο κύριος Ηλιάδης διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι του Ο.Λ.Κ. συνεχίζουν να έχουν την αποκλειστική ευθύνη της καθαριότητας τόσο της χερσαίας ζώνης όσο και της θαλάσσιας ζώνης.Πιλοτικό σύστημα καθαρισμού της επιφάνειας των υδάτων (seabin) τοποθετήθηκε στο λιμάνι της Καβάλας "Απόστολος Παύλος". Όπως είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης πρόκειται για πρωτοποριακό σύστημα το οποίο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Καβάλας.
 
 
 
Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου του Ο.Λ.Κ. Χρήστου Ηλιάδη