Φωτογραφία: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

 

γράφει ο

Νίκος Χατζηγιοβανάκης

 

Αρνητικές είναι οι εξελίξεις για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη της Καβάλας καθώς, όπως φαίνεται, ο σταθμός θα κατασκευαστεί για να μην λειτουργήσει.

 

Για το θέμα αυτό συνάντηση είχαν το πρωί της Παρασκευής 25 Μαΐου οι κυβερνητικοί βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Γίωργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για να την ενημερώσουν για τις επαφές που είχαν με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ.

 

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Όπως τόνισε ο κ. Παπαφιλίππου το ΤΑΙΠΕΔ δέχθηκε και επίσημα το αναλογικό σύστημα διοδίων να ισχύσει και στην Εγνατία Οδό Α.Ε. ενώ όπως επεσήμανε η μελέτη είναι έτοιμη και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

 

GPS ΣΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

Παράλληλα, είπε ότι στις νταλίκες που εισέρχονται από τα σύνορα θα τοποθετείται μηχάνημα GPS ώστε να ελέγχεται η κίνηση τους και να πληρώνουν το αντίτιμο της μετακίνησης τους και ακόμα με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούν να αποφύγουν την μετακίνηση μέσω της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και την πληρωμή του ποσού των αναλογικών διοδίων.

 

ΔΙΟΔΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Ο κ. Παπαφιλίππου μίλησε για ένα δίκαιο σύστημα όπου όλοι οι μετακινούμενοι στην Εγνατία Οδό θα πληρώνουν με βάση την χιλιομετρική απόσταση.

 

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ "ΚΟΥΦΑΡΙΑ"

Τόσο ο κ. Παπαφιλίππου όσο και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα χαρακτήρισαν παράλογη την κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων καθώς θα κοστίσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να μην λειτουργήσουν και να μείνουν "κουφάρια".

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ Ο ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ & ΤΑΙΠΕΔ

Τέλος η κ. Τσανάκα σημείωσε ότι σήμερα το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας και πρόεδρος της επιτροπής για τα διόδια Παύλος Ζησίμου μαζί με τον αντιδήμαρχο Καβάλας Ανέστη Τσουρουκίδη θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη. Εκτός των άλλων η δήμαρχος σημείωσε ότι όλα θα κριθούν από την απόφαση που θα εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Δείτε της δηλώσεις της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και του βουλέυτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Παπαφιλίππου: