Για πλήρη δικαίωση και καταιγισμό εξελίξεων αναφορικά με τον ζήτημα των πηγών Βοϊράνης έκανε λόγο κατά την επίσκεψη του στην διεύθυνση υδάτων ο δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης.

 

Ο κ. Δαλακάκης βρέθηκε εκεί το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018 ώστε να εξετάσει και επίσημα τον φάκελο της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. για τις πηγές. Όπως σημείωσε, στον φάκελο υπάρχουν κάποια αντιφατικά στοιχεία από πλευράς της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

 

Χαρακτηριστικά ο κ. Δαλακάκης είπε: "Δεν πρόκειται ποτέ να αρνηθούμε σε δημότες είτε της Καβάλας είτε του Δοξάτου να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο και καλής ποιότητας νερό. Αυτό που δεν διαπραγματευόμαστε είναι να συνεχιστεί η άδικη σχέση που επέβαλε η Χούντα του 1969."

Ο δήμαρχος Δοξάτου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί κάποιο χρηματικό ποσό από τον Δήμο Καβάλας και την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προσθέτοντας ότι τίποτα στην ζωή δεν είναι τσάμπα

 

Και συνεχίζει "ένα πολύτιμο αγαθό όπως το νερό δεν μπορεί κανείς να το εκμεταλεύεται καταχρηστικά χωρίς να δίνει τίποτα."

 

Για εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και του προέδρου της ΔΕΥΑ Καβάλας Μπάμπη Κούφατζη έκανε λόγο ο κ. Δαλακάκης αποφεύγοντας να σχολιάσει τις δηλώσεις της δημάρχου και σημειώνοντας ότι ευελπιστεί να βρεθεί η χρυσή τομή χωρίς κανείς να προσφύγει στην δικαιοσύνη ενώ επανέλαβε ότι πρόθεση του Δήμου Δοξάτου δεν είναι η νομική προσφυγή αλλά η δικαίωση.

 

Ο Δημήτρης Δαλακάκης σημείωσε τέλος ότι: "Δεν είναι δυνατόν χωριά δικά μας να μένουν επί μέρες χωρίς νερό επειδή η Καβάλα παίρνει δισεκατομμύρια λίτρα. Η χρήση του νερού πρέπει να είναι ορθολογική. Αν η Καβάλα θέλει να υδροδοτήσει και την Δημοτική Ενότητα Φιλίππων μπορεί να το κάνει αλλά όχι τσάμπα."