Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ζήτημα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να επιτευχθεί υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι Καβάλας. 

 

Ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, με την παρουσία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων Γιώργο Ζησιμάτο, την Σύμβουλο Ανάπτυξης του ίδιου Υπουργείου Κατερίνα Παληοδήμου και την Συνταγματάρχη Φώτη Ιωακειμίδη του τμήματος Ανάπτυξης και Αξιολόγησης. Οι πιο πάνω συνοδευόταν από τους εκπροσώπους των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Γιώργο Τσακίρη, Γιώργο Χαρπαντίδη και Ανδρέα Καραγιώργη

 

Εδώ και πολύ καιρό η δημοτική αρχή περίμενε να έρθει στην Καβάλα αυτό το κλιμάκιο, όπως είχε συμφωνηθεί, προκειμένου να συζητηθούν οι συνθήκες και να προχωρήσουν οι δυο πλευρές σε μια συνεργασία προκειμένου να δημιουργηθεί στο παλιό στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ένα Μητροπολιτικό-θεματικό πάρκο, όπως και η κατασκευή από την πλευρά του στρατού μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, προκειμένου με την εκμετάλλευσή του, να προσφέρει στα έσοδα των ενόπλων δυνάμεων. 

 

Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως το γεγονός, ότι η περιοχή δεν έχει πολεοδομηθεί, αλλά και το ζήτημα της φιλοξενίας εκεί σήμερα, των μεταναστών και την πιθανή συνύπαρξή τους με μια τέτοια ξενοδοχειακή μονάδα και ένα Μητροπολιτικό πάρκο. Με τη συνάντηση αυτή, δημιουργήθηκε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, μέσα από το οποίο, είναι βέβαιο πως το ζήτημα θα προχωρήσει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. 

 

Ωστόσο, όπως δήλωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αναμένει την επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου, προκειμένου να την ξεναγήσει στον χώρο του στρατοπέδου, και να συζητήσει μαζί της για την αξιοποίησή του, δεδομένου ότι το υπουργείο της, ασχολείται με επενδύσεις του τουριστικού τομέα. 

(δελτίο Τύπου)