Παρών στις κινητοποιήσεις των πολιτών της Καβάλας και της περιφέρειας ΑΜΘ για την ακύρωση των σχεδίων για την δημιουργία μετωπικών διοδίων στην Άσπρη Άμμο του Δήμου Καβάλας δηλώνει η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: 

 

Χθες 1η Μάη πληροφορηθήκαμε πως από σήμερα 02/05/2018 θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας οδού γιατί θέλουν να ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία μετωπικών διοδίων πάνω από την πόλη της Καβάλας.

 

 

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η λειτουργία μετωπικών διοδίων :

 

 

1)Θα επιφέρει αύξηση στο κόστος μετακίνησης των πολιτών της περιοχής.

 

2)Θα προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη της Καβάλας, στέλνοντας όλη την κίνηση μέσα στην πόλη μας

 

3)Θα επιφέρει αύξηση στις τιμές των προϊόντων που διακινούνται, με αποτέλεσμα να πληγούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας

 

4)Επίσης θα αποτελέσει τροχοπέδη και αντικίνητρο για νέες επενδύσεις στην περιοχή μας

 

5)Τέλος, μην ξεχνάμε ότι η περιφέρειά μας είναι από τις φτωχότερες της χώρας και δεν αντέχει άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις. Άλλωστε στην Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας ήδη υπάρχει σταθμός διοδίων

 

 

Για τους παραπάνω λόγους, θέλουμε να ενημερώσουμε τους ιθύνοντες του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και της κυβέρνησης, πως η δημιουργία μετωπικών διοδίων πάνω από την πόλη μας (και όχι μόνον) βρίσκει αντίθετη όλη την τοπική κοινωνία της Καβάλας αλλά και της περιφέρειας. Επιτέλους, ας λάβουν υπ’ όψιν τους τις επιταγές των τοπικών κοινωνιών και η δημιουργία των όποιων διοδίων θέλουν να φτιάξουν, να γίνει στις εισόδους της χώρας.

 

 

Ζητούμενο για όλους μας θα πρέπει να είναι η ακύρωση της δημιουργίας των μετωπικών διοδίων και αυτό δεν πρόκειται να γίνει μόνο με ψηφίσματα, αλλά με αγώνα στο δρόμο.

 

Ως “Συμπαράταξη Πολιτών” θα είμαστε εκεί μαζί με όλη την τοπική κοινωνία για να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους.     

 

Για την  Συμπαράταξη Πολιτών
ο επικεφαλής 
Άρης Βέρρος