Δυναμικό παρών έδωσαν οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης στη σημερινή δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο της περιοχής με αφορμή τους ελέγχους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων και την Kavala Oil δυο βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Καρβάλη. 

 

Οι εντάσεις από το ακροατήριο άρχισαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όταν ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε ότι οι έως τώρα έλεγχοι στην ΒΦΛ δεν έδειξαν υπερβάσεις επιτρεπόμενων ορίων. Ο κ. Μαρκόπουλος αποδοκιμάστηκε πολλές φορές από το συγκεντρωμένο πλήθος απευθύνοντάς του έντονους χαρακτηρισμούς όση ώρα μιλούσε. 

 

Την προμήθεια σταθμού μέτρησης με τη διαδικασία διαγωνισμού εξήγγειλε και επίσημα η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα στη διάρκεια της ομιλίας της. Όπως τόνισε μέχρι να ολοκληρωθεί η προμήθεια για την οποία απαιτείται το διάστημα περίπου πέντε μηνών ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει σε ενοικίαση σχετικού μηχανήματος για να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή μέτρησης της ρύπανσης. Ο σταθμός θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα μετρά τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. 

 

Η δήμαρχος και η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασία Ιωσηφίδου τόνισαν πως οι μετρήσεις θα αφορούν και τις δυο βιομηχανίες ΒΦΛ και πετρέλαια. 

Κάτια Γιαννουκάκοιυ 

 

Δείτε τη λαϊκή συνέλευση το Πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης