Διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον έλεγχο της κατάστασης της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καβάλας ζητά με δημόσια επιστολή ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος. Όπως αναφέρει πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στη ΔΕΥΑΚ ώστε να διασφαλιστεί η υγιής πορεία της και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Καβαλιωτών προς την δημοτική επιχείρηση.

 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

 

Το πρόσφατο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με την υδροδότηση της πόλης επιβεβαιώνει πλήρως το γιατί εκφράζαμε εδώ και πολύ καιρό και τόσο έντονα την ανησυχία μας για την κακή κατάσταση των βιολογικών σταθμών της ΔΕΥΑΚ και για τα προβλήματα του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

 

Από τη μια, οι συχνές βλάβες και οι αφανείς απώλειες νερού στο δίκτυο ύδρευσης, μαζί με τις ζημιές που προκλήθηκαν τον Ιανουάριο στους βιολογικούς σταθμούς της Καβάλας και του Δάτου, και από την άλλη η ένοχη – αλλά και ανεύθυνη – στάση της Δημοτικής Αρχής να κρύβει τα σοβαρά προβλήματα των εγκαταστάσεων των βιολογικών αποδεικνύουν ότι όλα αυτά τα χρόνια λίγα πράγματα γίνονταν για τη συντήρηση και την ανανέωση του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΚ.

 

Εμείς επιμείναμε πολύ και ασκήσαμε πολύ έντονη πίεση στη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα των βιολογικών σταθμών και των δικτύων, αλλά τότε δεν παραδεχόταν ότι υπήρχαν προβλήματα. Τώρα τρέχει και δεν προλαβαίνει, και ταυτόχρονα το κόστος της αποκατάστασης είναι μεγαλύτερο.

 

Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επέρριψε ευθύνες στη Δήμαρχο Καβάλας, επειδή δεν διασφάλισε πόρους για την συντήρηση των εγκαταστάσεων των βιολογικών! Δηλαδή, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ όσο και η Δήμαρχος Καβάλας για 2 χρόνια δεν μας έλεγαν την αλήθεια για την κατάσταση των βιολογικών σταθμών! Ο δε Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης επιδίωξε να μας παραπλανήσει και γραπτώς!

 

Καλούμε τις διοικήσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ:

να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της ανανέωσης του εξοπλισμού και να προγραμματίζουν τακτικές αντικαταστάσεις του παλιού εξοπλισμού με καινούριο αντί να καταφεύγουν στη λύση των επισκευών και στα “μερεμέτια”, κρατώντας πάντα την ισορροπία κόστους – οφέλους.  
να δεχτούν την πρότασή μας να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, για να ελεγχθεί σε βάθος η πραγματική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η υγιής πορεία της και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος