Αποχώρησαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας 26 Μαρτίου τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Ανανέωση Τώρα» και «Για Εσένα», διαμαρτυρόμενα ότι δεν λαμβάνουν τις εισηγήσεις των θεμάτων που καλούνται για να λάβουν απόφαση.

 

Οι δυο παρατάξεις εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις

 

Ανανέωση Τώρα

Σήμερα 26 Μαρτίου 2018 στείλαμε την παρακάτω επιστολή στο Επιμελητήριο Καβάλας και στο Γενικό Γραμματέα για τη συνέχιση της "μηδενικής" ενημέρωσης προς τα μέλη του Δ.Σ γεγονός που έχουμε αναφέρει εκτενώς σε όλα τα προηγούμενα συμβούλια.

Ακολουθεί η επιστολή.

Προς: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Υπόψη: Γραμματέα Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιατρόπουλο

Καβάλα 26 Μαρτίου 2018

ΘΕΜΑ: «Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς εισηγήσεις»

Κύριε Ιατρόπουλε,

Σε όλα τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια έχουμε αναφερθεί εκτενώς στην έλλειψη εισηγητικών των θεμάτων. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η παρουσία μας είτε το θέλετε, είτε όχι δεν θα είναι διακοσμητική και ούτε πρόκειται να γίνουμε «συμπλήρωμα» για την νόμιμη απαρτία. Δυστυχώς και σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο απεστάλησαν ελλιπέστατα στοιχεία

προφανώς διότι θεωρείτε περιττό να μας ενημερώνετε.

Ειδικότερα αναφέρουμε τις ενέργειές σας σε σχέση με τα θέματα.

Θέμα 1ο: Υποβολή πρότασης προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Περιφέρ. ΑΜΘ»

Μας αποστείλατε «πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από τη Περιφέρεια» χωρίς να περιλαμβάνετε η πρόταση της διοίκησης. Άρα τι απόφαση και για ποια πρόταση

καλούμαστε να πάρουμε θέση;

Θέμα 3ο : «Οικονομική επιχορήγηση»

Μας γράφετε ότι αφορά στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία» για μισθούς και λειτουργικές δαπάνες (!!!) χωρίς ανάλυση, χωρίς να αναφέρετε από ποια έσοδα θα πληρωθούν κλπ

Θέμα 4ο : «ανακοινώσεις -προτάσεις»

Η εισήγηση απλοϊκή ως «Συμμετοχή σε εκθέσεις - ενημερωτικές ημερίδες – σεμινάρια». Αν η συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας σε εκθέσεις, η προβολή των επιχειρήσεων του Νομού μας, οι ενημερωτικές ημερίδες , οι προτάσεις ανάπτυξης του Νομού μας και τα έξοδα του Επιμελητηρίου από χρήματα των μελών μας, είναι τόσο αδιάφορα θέματα που θεωρείτε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση, δυστυχώς εμείς διαφωνούμε κάθετα.

Απαιτούμε να εφαρμοστεί η ορθή λειτουργία του Επιμελητηρίου με εισηγήσεις αληθινές και επεξηγηματικές προκειμένου όλοι να συμβάλλουν με προτάσεις στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Για αυτό το λόγο, ΟΛΑ τα εκλεγμένα μέλη των παρατάξεων «Ανανέωση Τώρα» & «Για Εσένα» δεν θα συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου 2018 ως διαμαρτυρία στην, προφανώς εσκεμμένη, αδιαφορία σας.

Η στάση σας κύριε Ιατρόπουλε δεν προσπαθεί να υποβιβάσει εμάς, υποβιβάζει τα 10.000 μέλη του Επιμελητηρίου και τον ίδιο τον θεσμό.

Τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού

Ζησίμου Γεώργιος Παύλος

Παπαδόπουλος Κίμων

Ανανιάδης Βασίλειος

Βακιρτζή Έλσα

Καραγιαννίδης Αντώνης

Κουρτίδου Ειρήνη

Μπίλιας Αναστάσιος

Νούση Κατερίνα

Παπαδάκης Χρήστος

Τζουμάκης Παύλος

 

«ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ»

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Ο ΣΥΝΔΑΣΜΟΣ «ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ» με στόχο  την ενημέρωση των μελών του και των πολιτών και φυσικά τη διαφάνεια, ζήτησε επανειλημμένως από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, την έγκαιρη αποστολή των φακέλων των εισηγήσεων για όλα τα θέματα προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του.

 

Στο αίτημα μας δυστυχώς δεν υπήρχε ανταπόκριση μιας  και η διοίκηση επέμενε στην αποστολή των θεμάτων επιγραμματικά  χωρίς τις απαιτούμενες εισηγήσεις.

 

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας λοιπόν στην παραπάνω τακτική της διοίκησης αποχωρούμε από την συνεδρίαση αυτή.

 

 

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

 

Παπαδόπουλος Κίμων

 

Ανανιάδης Βασίλης

 

Κουρτίδου Ειρήνη

 

Τσουμάκης Παύλος