Μετά από συνάντηση και επικοινωνία όλων των τοπικών φορέων που εμπλέκονται στη διοργάνωση του Kavala Air Sea Show επισημάνθηκαν και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

 

Το Kavala Air Sea Show αποτελεί πλέον μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του είδους του σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανεβάζοντας σημαντικά τον πήχη των απαιτήσεων της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε την περσινή χρονιά.

 

Το γεγονός αυτό επιβάλει σε όλους τους εμπλεκόμενους, με την παραπάνω διοργάνωση φορείς, να καταβάλουν το μέγιστο των δυνατοτήτων και των δυνάμεών τους προκειμένου η εκδήλωση να μετεξελιχθεί σ’ έναν αυτοδύναμο, εμβληματικό και ανταποδοτικό για την τοπική κοινωνία θεσμό. Μετά από πέντε πετυχημένες διοργανώσεις κρίνεται πλέον απαραίτητο να τεθούν νέοι στόχοι και προοπτικές.

 

Ωστόσο, μια σειρά από λόγους, συμπεριλαμβανομένων και της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στην έναρξη των διερευνητικών συναντήσεων καθώς και άλλων λόγων που είναι ανεξάρτητοι της θέλησης των διοργανωτών, οι  διάφορες πολιτικές συγκυρίες των τελευταίων μηνών και η έλλειψη ενός συγκροτημένου φορέα να αναλάβει το σύνολο της παραπάνω διοργάνωσης, υποχρεώνουν στη ματαίωσή της για τη φετινή χρονιά.

 

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, όσο η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων συμφωνήσαν ότι με την πολύτιμη συνδρομή του επιχειρησιακού διευθυντή της εκδήλωσης Παναγιώτη Γεωργιάδη ξεκινούν άμεσα οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του επόμενου Kavala Air Sea Show για το 2016 το οποίο θα πληροί εκείνες τις προδιαγραφές που είναι αντάξιες αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

 

Συμφωνήθηκε επίσης η πίστη στη μεθοδικότητα, την άριστη προετοιμασία και την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων ικανών να δημιουργήσουν τα αναμενόμενα πολλαπλασιαστικά οφέλη από μια τέτοια διοργάνωση στηρίζοντας έμπρακτα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας όσο και της ευρύτερης περιοχής.

 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν να συγκροτήσουν μια μόνιμη οργανωτική επιτροπή η οποία θα έχει ως βασικό στόχο τη σωστή και απρόσκοπτη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης.

 

(η φωτογραφική σύνθεση με το λογότυπο και τη φωτογραφία από την περσινή εκδήλωση, προέρχεται από υλικό της σελίδας της διοργάνωσης στο Facebook)