Τα εγκαίνια της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας στην Καβάλα πραγματοποίησε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, παρουσία του μητροπολίτη Στέφανου και της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Ο κ. Πολάκης μάλιστα ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων μηνών θα λειτουργήσει και 2η μονάδα ΤΟΜΥ στην Καβάλα αφού επίκειται προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού μέσα στο επόμενο δίμηνο. Ωστόσο, ενώ έχει γίνει 2 φορές πρόσκληση ενδιαφέροντος για εύρεση ακινήτου, δεν έχει ακόμη βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στο ανατολικό τμήμα της Καβάλας.

 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Πολάκης άσκησε κριτική στη ΝΔ για την απόλυση 2.500 γιατρών επί ημερών της ενώ για τις μονάδες ΤΟΜΥ είπε ότι αυτές εξαγγέλθηκαν 20 φορές, αλλά πρώτη φορά έγιναν πράξη επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μέσα σε ένα εξάμηνο από την ψήφιση του σχετικού Νόμου. «Ήθελαν να παραδώσουν πλήρως τις πρώτες ανάγκες υγείας των πολιτών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό τώρα αντιστρέφεται. Θα γίνουν 239 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας περίπου 2,3 εκατομμύρια αστικού πληθυσμού» είπε και σχολίασε ότι οι ΤΟΜΥ πολεμήθηκαν γιατί η λειτουργία τους πάει κόντρα σε ιδιωτικά συμφέροντα.

 

 

Δείτε το βίντεο του Center TV

 

 

 

Δείτε το βίντεο του ΕΝΑ channel 

 

 

Τι είναι η ΤΟΜΥ

Η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (Το.Μ.Υ) Καβάλας λειτουργεί επί της οδού 25ης Μαρτίου 10 (συνοικία Αγίου Λουκά) στην πόλη της Καβάλας.

 

Διαθέτει γενικούς γιατρούς και παιδίατρο, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Οι υπηρεσίες της παρέχονται δωρεάν.

 

Λειτουργεί από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η γραμμή επικοινωνίας με την ΤΟΜΥ είναι: 2510 830360 και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Ταχυδρομείου: [email protected]

 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η ΤΟΜΥ αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το Νοσοκομείο Καβάλας. Για όλα τα απλά περιστατικά, θα δίνει τις πρώτες υπηρεσίες υγείας για τις οποίες σήμερα πληθυσμός από όλη την πόλη, πολλές φορές και από όλο το νομό, πηγαίνει αρχικώς στο Νοσοκομείο. Πέρα από συνταγογραφήσεις και εξετάσεις, η ΤΟΜΥ θα κάνει και προληπτική ιατρική με επισκέψεις στα σχολεία, ενημέρωση των ευπαθών ομάδων, κάλυψη συγκεκριμένου πληθυσμού με ατομικό φάκελο υγείας ώστε να παρακολουθεί τις εξετάσεις του καθενός και τη θεραπεία του.

 

Μέσα στις ενημερώσεις πληθυσμού που θα γίνουν περιλαμβάνονται θέματα όπως η διακοπή καπνίσματος, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

 

 

 

Εξάλλου, ο Παύλος Πολάκης παραχώρησε κοινή τηλεοπτική συνέντευξη στο ΕΝΑ & το Center στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων και για το σκάνδαλο Novartis