Νέα άφιξη προσφύγων και μεταναστών αναμένεται σήμερα στην Καβάλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Μυτιλήνη.

 

Η απόφαση που λήφθηκε αναφέρει ότι σχεδόν 200 πρόσφυγες και μετανάστες από ευάλωτες οικογένειες μετακινούνται σήμερα Τετάρτη 3/1/2018 από τη Λέσβο με πλοία για Καβάλα και Πειραιά. Για την ώρα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός ανθρώπων που θα μεταφερθούν στην Καβάλα, στο κέντρο υποδοχής που λειτουργεί στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

 

Πριν από ένα μήνα περίπου, άρχισε η εφαρμογή ενός σχεδίου αποσυμφόρησης της Λέσβου το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστεί μέσα στο 2018.

 

Συνολικά, 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας. Το σχέδιο προβλέπει ότι τουλάχιστον οι 2.000 από αυτούς θα μεταφερθούν εκτός νησιού.

 

Η Καβάλα και ο Πειραιάς είναι οι δύο πρώτοι σταθμοί που έγιναν γνωστοί αφού πρόκειται για τα δύο τερματικά λιμάνια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου με την ηπειρωτική χώρα. Είναι άγνωστο αν θα ακολουθήσει μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών σε άλλες περιοχές εντός της χώρας.