γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο, έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση έρευνας της εταιρίας Alco για το Δήμο Καβάλας που διενεργήθηκε πριν δύο εβδομάδες και η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ channel.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΔΩ

 

Εκ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο Βαγγέλης Παππάς είναι αυτός που έχει δημοσιεύσει αρκετά σχόλια έως τώρα, με το πρώτο να αρχίζει από την παρουσίαση της έρευνας στην τηλεόραση, το βράδυ της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου.

 

«Είναι τόσο μεγάλη η ταραχή που έφεραν οι εκλογές στο Εμπορικό Επιμελητήριο που οι εργολάβοι χειραγώγησης του εκλογικού σώματος έπιασαν δουλειά δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές» αναφέρει σε σχόλιό του στο facebook λίγα λεπτά μετά την παρουσίαση των πρώτων γραφημάτων, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΝΑ channel.

 

Σημειώνεται ότι στις 22:00 το ίδιο βράδυ είχε προγραμματιστεί έκτακτη εκπομπή σχολιασμού των ευρημάτων της έρευνας, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων. Στο στούντιο βρέθηκαν δύο επικεφαλής, ο Άρης Βέρρος και ο Χρήστος Ποτόλιας, και δύο εκπρόσωποι παρατάξεων, ο Μιχάλης Καπέτης (Τόπος της Ζωής μας / Μάκης Παπαδόπουλος) και Ηλίας Καλανταρίδης (αντιδήμαρχος / εκπρόσωπος πλειοψηφίας).

 

Τόσο ο Βαγγέλης Παππάς όσο και ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και ούτε έστειλαν εκπρόσωπό τους, γεγονός ενδεικτικό και της στάσης τους απέναντι στη δημοσκόπηση.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς πάντως επανήλθε με νέο σχόλιο το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, στο οποίο αναφέρει: «χθες βράδυ στην τοπική TV βλέπω ΄ΤΑΠ, τόσο μεγάλο έργο, κάτι κρύβεται από πίσω’… λίγα λεπτά αργότερα αρχίζει η ανάλυση της δημοσκόπησης της ALCO… μετά μπήκε και η διαφήμιση της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ προφανώς για να δώσει μεγάλη εγκυρότητα στη δημοσκόπηση… Αυτό που μ’εντυπωσίασε περισσότερο όμως είναι ότι δεν με γνωρίζει το 53%... άρα πρέπει να περάσω από τον πάγκο… καλά κρασιά και καλά Χριστούγεννα… το 19 πάλι μπροστά σας…».

 

Το τρίτο (και πιο φαρμακερό) σχόλιο του Βαγγέλη Παππά ήρθε το απόγευμα της Τρίτης και συνοδεύεται από την ανάρτηση μιας φωτογραφίας στην οποία εικονίζεται μεταξύ άλλων η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Alco Κώστα Παναγόπουλο.

 

Η φωτογραφία είναι σε εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ, στο Δ.Σ. του οποίου ο Κώστας Παναγόπουλος (παλιό στέλεχος της ΝΔ) διορίστηκε ως πρόεδρος το 2012.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς σχολιάζει: «φίλος μου έστειλε τη φωτό, την δήμαρχο με τον ιδιοκτήτη της Alco Παναγόπουλο… τα χαμόγελα νομίζω δεν σχετίζονται με τη δημοσκόπηση… το πρόβλημα τώρα είναι ποιος θα την πληρώσει…».