Πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη ζήτησε ο Δήμος Παγγαίου, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη και του γενικού γραμματέα του Δήμου, Γιώργου Καλλινικίδη,  με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γεώργιου Φλωρεντή, την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

 

 Στο επίκεντρο τέθηκε, από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου Παγγαίου, το γεγονός  ότι σχεδόν 3 χρόνια μετά την μετάβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, μέσω της Digea, οι κάτοικοι σε μεγάλο τμήμα του Δήμου Παγγαίου, συμπεριλαμβανομένης της έδρας του Δήμου, την  Ελευθερούπολη, τις Τοπικές Κοινότητες της Πιέριας Κοιλάδας και την Τοπική Κοινότητα Αντιφιλίππων, δεν έχουν «περάσει» στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς δεν υπάρχει επίγειο ψηφιακό σήμα. Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή  έχει αξιοποιήσει, στο έπακρον, κάθε ευκαιρία έτσι ώστε να βρεθεί οριστική λύση για το πρόβλημα που ταλανίζει μεγάλο αριθμό πολιτών, θέτοντας, εξαρχής, ως στόχο, την πλήρη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παγγαίου, με ψηφιακό σήμα.

 

 Ο κ. Φλωρεντής έδειξε πλήρως ενημερωμένος για το πρόβλημα και συμφώνησε απόλυτα με τον δήμαρχο Παγγαίου για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Ζήτησε κάποια επιπλέον στοιχεία και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του υπουργείου θα επιδιωχθεί να βρεθεί η καλύτερη δυνατή, τεχνικά, λύση για την επίλυση του χρόνιου, πλέον, προβλήματος.