Αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 οι δασικοί χάρτες για το υπόλοιπο του Δήμου Καβάλας και για το σύνολο του Δήμου Παγγαίου, όπως είχε άλλωστε γράψει εδώ και μέρες το KavalaNews.GR (δείτε σχετικό δημοσίευμα με λεπτομέρειες ΕΔΩ).

 

Σχετικά με τους χάρτες αυτούς, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια σειρά από «εργαλεία».

 

Από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 και για 105 ημέρες, δηλαδή έως τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, θα είναι δυνατή:

 

·        η χρήση της πλατφόρμας υποβολής αντιρρήσεων στην ιστοσελίδα https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx,

 

·        η χρήση της πλατφόρμας υποβολής πρόδηλου σφάλματος στην ιστοσελίδα https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasikaAit_Page.aspx ή εναλλακτικά υποβολή αίτησης διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών,

 

·        η υποβολή στο αρμόδιο Δασαρχείο αιτήματος εξαγοράς/χρήσης έκτασης δασικού χαρακτήρα που καλλιεργείται γεωργικά.

 

Για τους κατοίκους εξωτερικού η καταληκτική ημερομηνία λήξης των παραπάνω εργαλείων είναι η Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

 

Η μεγάλη ανατροπή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει να κάνει με τους χάρτες της Θάσου, που αρχικώς αναμένονταν είτε το πρώτο τρίμηνο, είτε το πρώτο εξάμηνο του 2018.

 

Ωστόσο, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι Δασικοί Χάρτες της Θάσου, που μάλλον αποτελούν τους πιο σύνθετους όλου του νομού, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων που ισχύουν με τις ιδιοκτησίες στο νησί.

 

Και για τη Θάσο θα ανακοινωθεί λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για τις δυνατότητες διαφωνίας που θα δοθούν στους πολίτες με προθεσμία περίπου 100 ημέρες.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τη Διεύθυνση Δασών Καβάλας, στο τέρμα της οδού Αργυροκάστρου στον Άγιο Λουκά, ή στα τηλέφωνα 2313309973 και 2313309974 από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.