Δύο εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να «ρίξει» ο Όμιλος Μουζενίδη στο ιστορικό ξενοδοχείο Tosca Beach Bungalows της Καβάλας, στην ομώνυμη ακτή πριν τον οικισμό του Παλιού.

 

Πρόκειται από τη μία για έναν όμιλο που ελέγχει τεράστιο κομμάτι των τουριστών της ρωσικής αγοράς, με αυξημένη παρουσία στο νομό Καβάλας τα τελευταία χρόνια, κι από την άλλη για ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Καβάλας, που φέτος μπαίνει στον 50ο χρόνο λειτουργίας του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ  TOSCA BEACH  

 

 

 

ΜΙΑ ΡΩΣΙΚΗ «ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ»

Ο Όμιλος Μουζενίδη έχει συνεργασία με δεκάδες ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία προωθεί Ρώσους τουρίστες για τις διακοπές τους. Στον ίδιο Όμιλο ανήκει και η αεροπορική εταιρία Ellinair που συνδέει μεταξύ άλλων την Καβάλα με τη Μόσχα με 5 πτήσεις την εβδομάδα.

 

 

ΜΙΣΘΩΝΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ (;)

Θεωρείται ο βασικός συνεργάτης για πολλούς επιχειρηματίες του τουρισμού στο νομό Καβάλας. Με κάποια ξενοδοχεία η συνεργασία αφορά σε μίσθωση δωματίων με τη σεζόν και με κάποια άλλα, λιγότερα στον αριθμό, η συνεργασία βασίζεται σε μακροχρόνια μίσθωση. Από τότε που εμφανίστηκε πάντως στην τοπική αγορά υπήρξαν και φήμες για ολικές εξαγορές ξενοδοχειακών μονάδων.

 

 

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ  TOSCA BEACH

Η τελευταία προσθήκη στο portfolio του Ρώσου μεγιστάνα αφορά το ξενοδοχείο Tosca Beach για το οποίο υπήρξε μια μη ονομαστική ανακοίνωση τα τελευταία 24ωρα. Στην ανακοίνωση αυτή γίνεται λόγος για «μακροενοικίαση σημαντικού ξενοδοχείου στη βόρειο Ελλάδα, σε περιοχή που εξυπηρετεί με απευθείας πτήσεις η Ellinair».

Άλλα στοιχεία που «φωτογραφίζουν» το Tosca Beach είναι η αναφορά σε 4αστερο ξενοδοχείο, 100 δωματίων με ιδιόκτητη εξαιρετική παραλία.

 

 

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Η επιβεβαίωση ότι η είδηση αφορά στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήρθε από την ιστοσελίδα του Ομίλου Μουζενίδη όπου το ξενοδοχείο Tosca Beach που, όπως τα υπόλοιπα αναφερόταν μέχρι πρότινος με την ονομασία του, πλέον αναφέρεται ως «Bomo Club Tosca Beach Bungalows». Λεπτομέρειες για την οικονομική συμφωνία ένταξής του στο Bomo Club δεν έγιναν γνωστές.

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BOMO CLUB

To Bomo Club είναι ένα κλαμπ για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρει ο ρωσικός οργανισμός τουρισμού σε πελάτες με αυξημένες απαιτήσεις. Το όνομα του κλαμπ προκύπτει από τα αρχικά του Ελληνορώσου μεγιστάνα BOris MOuzenidis.

 

Για την ώρα αποτελείται από 12 ξενοδοχεία σε Ερέτρια Εύβοιας, Σιθωνία και Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Γλυφάδα και Κάλαμο Αττικής, Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης, Πιερία και εσχάτως Καβάλα! Μάλιστα τα 3 από αυτά, σε Καβάλα, Κάλαμο και Πιεραία, προστέθηκαν στο club μόλις την τελευταία εβδομάδα.

 

 

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΚΑ

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη του Bomo Club τα οποία κυρίως απευθύνονται σε οικογένειες, τα σχέδια για την Tosca μιλούν για ένα ξενοδοχείο ενηλίκων (adults only) στο οποίο απαγορεύονται τα παιδιά. Ο Όμιλος Μουζενίδη σκοπεύει να επενδύσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στον χειμώνα 2017-2018 ώστε από την ερχόμενη άνοιξη να παρουσιάσει μια εντελώς νέα Tosca που να απαντά στις υψηλότερες απαιτήσεις των πελατών του.

 

 

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ

Οι πληροφορίες μιλούν για εκ βάθρων ανακαίνιση των δωματίων και για ριζική ανακαίνιση των κοινόχρηστων χώρων με νέα διακοσμητικά στοιχεία.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει την Τόσκα να παραμένει στην κατηγορία των 4 αστέρων, όπως άλλωστε όλα τα ξενοδοχεία του Bomo Club (3 και 4 αστέρων). Η αναβάθμιση όμως του καταλύματος με τις σχεδιαζόμενες εργασίες ανακαίνισης αναμένεται να το κατατάξει στα κορυφαία του νομού.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ

Ο Όμιλος Μουζενίδη φαίνεται ότι επιδιώκει να σεβαστεί την ιστορία του χώρου και γι'αυτό το λόγο έχει καταστεί σαφές από την πλευρά των επενδυτών ότι ο χώρος του θερέτρου θα παραμείνει ανοιχτός στους Καβαλιώτες, τόσο για μπάνιο όσο και για χρήση του εστιατορίου. Σε ό,τι αφορά το αντίτιμο για την είσοδο στην παραλία, δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς θα γίνει. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η συγκεκριμένη παραλία είχε πάντα "είσοδο" από την πρώτη μέρα λειτουργίας της. 

 

 

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Όμιλος Μουζενίδη έχει συνεργασία με πολλά ακόμη ξενοδοχεία, τόσο στις περιοχές όπου λειτουργούν τα ξενοδοχεία του Bomo Club όσο και σε άλλες περιοχές. Ενδεικτικά, στην Καβάλα έχει συνεργασία με περισσότερα από 20 ξενοδοχεία (περιοχές Καβάλας, Φιλίππων, Παλιού, Κεραμωτής) ενώ στη Θάσο οι συνεργασίες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 100!  

 

 

…ΚΑΙ AIRBNB

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Όμιλος δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες τους να νοικιάσουν και σπίτια στο νομό Καβάλας, μπαίνοντας για τα καλά στα «λημέρια» της τουριστικής οικονομίας του διαμοιρασμού με αποτέλεσμα να συναγωνίζεται στα ίσια και την AirBnB.

 

 

Συνολικά, σε όλο το νομό Καβάλας, ο Όμιλος Μουζενίδη έχει συνεργασία με 217 καταλύματα διαφόρων κατηγοριών.