Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 67 ετών, στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν τελευταία, ο Σταύρος Καμπέλης που είχε διατελέσει γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από το 1997 έως το 2000. Ήταν ο άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην Περιφέρεια, με καίριες παρεμβάσεις αλλά και εργατικότητα.

Καταγόταν από την Κρήτη όπου ως μηχανικός άρχισε να ασχολείται με τα κοινά, με την εκλογή του ως πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο νησί. Από το 1993 και μέχρι την μετακίνησή του στην Κομοτηνή, διετέλεσε και γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης

Σημειώνεται ότι οι περιφερειάρχες τότε δεν ήταν αιρετοί, όπως σήμερα, αλλά διορίζονταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και είχαν το ρόλο ενός «μικρού υπουργού» στις περιφέρειες όπου υπηρετούσαν.

Μετά την θητεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και μετά από μία περίοδο που συνδέθηκε με «οργασμό» έργων στην ευρύτερη περιοχή, ο Σταύρος Καμπέλης, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2000, τοποθετήθηκε από την τότε κυβέρνηση Σημίτη στη  θέση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, από όπου συνέχισε να βοηθά την περιοχή, παρότι δεν τον συνέδεε άλλη σχέση πέρα από την υπηρεσιακή του.

Το 2004 αποχώρησε οριστικά από τα κοινά αφήνοντας μεγάλο έργο ως παρακαταθήκη και την προσωπική σφραγίδα του ως ευφυούς τεχνοκράτη αλλά με πολιτική διαίσθηση.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Τα προβλήματα με την υγεία του, τελικά τον νίκησαν. Η κηδεία του έγινε στην Κρήτη.

 

Συλλυπητήρια από τον Γιώργο Παυλίδη

Ο σημερινός αιρετός περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, από την περίοδο που ήταν νομάρχης Ξάνθης (1999-2010) γνώριζε προσωπικά τον Σταύρο Καμπέλη, και συνεργάστηκαν σε μια περίοδο κατά την οποία το πολιτικό χάσμα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από όπου προερχόταν ο καθένας αντίστοιχα, ήταν τεράστιο. Ο κ. Παυλίδης, σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Γενικού Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καμπέλη για το θάνατό του και εύχεται ολόψυχα καλή δύναμη και κουράγιο στη σύζυγό του Ελένη, στα παιδιά του Δήμητρα και Νίκο και σε όλους τους συγγενείς του. Η κοινωνία μας δεν ξεχνά την προσπάθεια και την προσφορά του στον τόπο μας. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να απαλύνει τον πόνο των συγγενών»