Το Εικαστικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας προσφέρει μαθήματα Ζωγραφικής για ενήλικες κάθε Τετάρτη στις 6:30-8:00 μμ.στη Στέγη του Συνδέσμου,Κύπρου 16 Καβάλα.  Πληροφορίες στο τηλ. 6936987402

 

Επίσης προσφέρονται μαθήματα Ζωγραφικής στους μικρούς μας φίλους κάθε Σάββατο στις 11:30 -   3:00.στη Στέγη του Συνδέσμου,Κύπρου 16 Καβάλα.

Πληροφορίες στο τηλ. 6993074600.

 

Η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας ανοίγει στο κοινό το Θεατρικό της Συνεργείο.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο χώρο της ΣΦΦΤ, Κύπρου 16, Καβάλα.

Υπεύθυνος επικοινωνίας-διδασκαλία: Δημήτρης Κοντός.
Πληροφορίες :6955302222, 10 πμ-2 πμ και 6μμ-9μμ

 

Λίγα λόγια για το Θεατρικό Συνεργείο

 

Δε χρειάζεται παρά μικρή παρατήρηση για να διαπιστώσει κανείς ότι στην πράξη το θέατρο είναι από μόνο του ένα εργαλείο. Εργαλείο που χρησιμοποιείται σταθερά από πολύ παλιά έως και σήμερα όχι μόνο στην Εκπαίδευση ως βασική μέθοδος αυτογνωσίας και ανακάλυψης της γνώσης αλλά ευρύτερα και σε πολλούς άλλους χώρους. 

Ασχολούμαι με το θέατρο δε σημαίνει απαραίτητα προετοιμάζομαι για να γίνω ηθοποιός. Σημαίνει προετοιμάζομαι ως άνθρωπος. Γίνομαι παιδαγωγός του εαυτού μου. Γνωρίζω και ενεργοποιώ εργαλεία του σώματος και της σκέψης μου και ανιχνεύω δυνάμεις και δυνατότητες έκφρασής της προσωπικότητάς μου.

 

Δοκιμάζω συναισθήματα.Διαχειρίζομαι συναισθήματα.Καταλύω τον χρόνο και τον τόπο. Ανακαλύπτω νέους δρόμους. Χτίζω την προσωπικότητά μου, συνδέομαι και επικοινωνώ με άλλους ανθρώπους.Αναζητώ αλήθειες. Αποκτώ ενσυναίσθηση βιωματικά μέσα από ρόλους και καταστάσεις.

 

Μοιράζομαι, προσφέρω και λαμβάνω. Με λίγα λόγια βρίσκομαι σε ένα Συνεργείο με πολλά δικά μου εργαλεία, μαθαίνω να τα χρησιμοποιώ και παράγω έργο. Διορθώνω, επινοώ, εφευρίσκω, δουλεύω με τους συνεργάτες μου, ανταλλάσουμε εργαλεία ή τεχνικές και εν τέλει αποδεσμεύω τη φαντασία μου με φτερά ελευθερίας. 
 

Για όλους αυτούς τους λόγους στο Συνεργείο της Στέγης με αίσθηση ευθύνης καλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη θεατρική περιπέτεια.Ιστορία του θεάτρου, γνωριμία και αλληλεπίδραση με θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα, ακροβατικά, γυμναστική, παιχνίδι, πλαστικότητα, αυτοσχεδιασμoί,τεχνικές δράματος, τοποθέτηση φωνής και ασκήσεις συγκέντρωσης, εξοικείωση με τους μυϊκούς μηχανισμούς και τους ψυχοσωματικούς νόμους του σώματος μαζί με θεατρικά αντικείμενα μετασχηματίζονται σε μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο ένα τελικό κάθε φορά αποτέλεσμα. 

Σε μία εποχή που νέες-αμφιλεγόμενες ακόμη - μορφές ψυχαγωγίας έχουν αναλάβει ισχυρούς ρόλους το θέατρο προκύπτει ως μία πρόταση εξέγερσης χωρίς τον κίνδυνο καταστολής και ποιοτικής διαχείρισης χρόνου. 
 

 

Ο Δημήτρης Κοντός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος το 2002 και έκτοτε δουλεύει ανελλιπώς στο χώρου του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, άλλοτε ως μέλος του θιάσου και άλλοτε κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο αξιόλογους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της εποχής του. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Ανδρέα Βουτσινά, Ρούλα Πατεράκη, Στάθη Λιβαθινό, Σωτήρη Χατζάκη, Θοδωρή Γκόνη, Σίμο Κακάλα κ.α..

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιομηχανικής του Μέγιερχολντ με τον NicolaiCarpof, κλόουν και μίμου με τον ThomasMettler απόφοιτο της σχολής του MarcelMarceau, καθώς και υποκριτικής με τον Ανδρέα Μανωλικάκη (άλλοτε διευθυντή σπουδών του περίφημου ActorsStudioστη Ν. Υόρκη.) Από το 2015 ζει και εργάζεται στην Καβάλα.

 

 

Με εκτίμηση

Η Γεν.Γραμματέας του Σ.Φ.Γ.Τ.

Βόνη Καρποζήλου.