Υποθέσεις διαρρήξεων περιπτέρων εξιχνίασε η Αστυνομία, ύστερα από έρευνες που κράτησαν αρκετούς μήνες. Σχημάτισε δικογραφία σε βάρος δύο μελών της συμμορίας και μιας γυναίκας συνεργού τους, η οποία τους είχε παραχωρήσει όχημα για τις μετακινήσεις τους.

 

Μάλιστα για να μην γίνουν αντιληπτοί, έκλεψαν πινακίδα κυκλοφορίας από ένα χωριό και την τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

 

Άλλα δύο άτομα αναζητώνται ως μέλη της ίδιας συμμορίας.

 

Η εξιχνίαση έγινε από αστυνομικούς της Δράμας και οι υποθέσεις αφορούν την 8η Μαρτίου 2017. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, κατά περίπτωση, αφορά σε δύο Έλληνες 26 και 31 ετών και για την 27χρονη συνεργό τους.

 

Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δύο δράστες (άνδρες), μαζί με άλλους δυο άγνωστους συνεργούς τους, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και την 8-3-2017, μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε χωριά της Δράμας και των Σερρών, όπου αφαίρεσαν από ένα όχημα τις πινακίδες κυκλοφορίας και διέρρηξαν τρία περίπτερα.

 

Συγκεκριμένα, οι δράστες αρχικά μετέβησαν στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, όπου αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τις οποίες τοποθέτησαν στο όχημα που επέβαιναν.

 

Ακολούθως, μετέβησαν στα Κύρια Δράμας και την Πρώτη Σερρών, όπου διέρρηξαν τρία (3) περίπτερα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και διάφορα προϊόντα.

 

Σημειώνεται ότι η 27χρονη παραχώρησε στους δράστες το όχημα που χρησιμοποίησαν για την μετακίνηση τους. 

 

Επισημαίνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.