Μετά την αιφνίδια εκδημία εις Κύριον, του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Προκοπίου και με αφορμή το θέμα του προσώπου διαδοχής  του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, αποφάσισε με ομόφωνο ψήφισμα, τη στήριξη προς το πρόσωπο, του επί πολλά έτη, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Παύλου Κίτσου, ως υποψήφιο για τη πλήρωση του επισκοπικού θώκου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, για τους εξής λόγους:

 

  • Κατάγεται από την Γραβούνα, τοπική ενότητα του Δήμου Νέστου.
  • Από τα πρώτα έτη της ιεροσύνης του, διακονεί την τρίτη ηλικία, ως διευθυντής του Πολίτειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χρυσούπολης «Η ΑΓΙΑ ΑΝΘΟΥΣΑ».
  • Ως πνευματικός και Ιεροκήρυκας της ΙΜΦΝΘ επί είκοσι τρία έτη, καθοδηγεί και συμπορεύεται με τη νεολαία μας στην δύσκολη πνευματική οδό και συμπαραστέκεται στον πόνο κάθε ανθρώπου.
  • Κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη των δημοτών μας με την προσωπικότητα, το χριστιανικό ήθος και το πνευματικό του ανάστημα.
  • Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, ιερατικά, πνευματικά και διοικητικά, που του επιτρέπουν να αναδειχθεί νέος ποιμενάρχης της τοπικής μας εκκλησίας.

 

Εκφράζοντας την επιθυμία όλων των δημοτών μας, τασσόμεθα  υπέρ της υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη  Πατέρα Παύλου καθώς είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα και θα συνεχίσει να υπηρετεί το συνάνθρωπό του με την ίδια,  όπως μέχρι σήμερα, αποτελεσματικότητα.

 

 

Χρυσούπολη, 24/08/2017