Χωρίς δρομολόγια θα παραμείνει η γραμμή του Πρίνου μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα από την 1η Ιανουαρίου την υποχρέωση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου αναλαμβάνει η εταιρεία ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ η οποία ωστόσο, έχει καταθέσει αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν στις 9 Ιανουαρίου λόγω της εορταστικής περιόδου.

 

Για τη συνέχεια τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου θα εκτελούνταν με το νέο πλοίο της εταιρείας «Νικητής» η ναυπήγηση του οποίου δεν έχει ολοκληρωθεί όπως αναμενόταν. Για τον λόγο αυτό, τα δρομολόγια στην εν λόγω γραμμή θα γίνονται με το υπάρχον πλοίο της εταιρείας, «Στέλιος Φιλιάγκος».

 

Επιπλέον η εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο με το οποίο ζητά να  τροποποιηθούν τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε αναμένει την έλευση του νέου πλοίου. Η τροποποίηση που ζητά είναι το πρώτο δρομολόγιο να ξεκινά στις 10:15 αντί στις 7:15, όπως μέχρι σήμερα ώστε να προλαβαίνει να εκτελεί τα πρώτα πρωινά δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Λιμεναρχείο της Καβάλας δεν έχει αποδεχτεί το αίτημα για τη συγκεκριμένη τροποποίηση των δρομολογίων από τον Πρίνο, καθώς δεν θα εξυπηρετούν τους Θάσιους που μετακινούνται το πρωί από τον Πρίνο για να μεταβούν στις υπηρεσίες.

 

Αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου εάν το αίτημα για την τροποποίηση των δρομολογίων γίνει αποδεκτό, την ώρα μάλιστα που έχει σταματήσει να κάνει δρομολόγια και το δελφίνι στις γραμμές του νησιού.