Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων 2016 – 2017 του Δήμου Καβάλας «Χρυσά Χριστούγεννα», από Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016  έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, διαμορφώνεται ως εξής:

 

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

10:00- 14:00  Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας  «Κρόκο και Λίνο»  Χριστουγεννιάτικα δρώμενα με σιντριβάνι σοκολάτας και ζωγραφική προσώπου με σοκολάτα και δημιουργία γλυκοσοκολατένιων λιχουδιών!  Για τους μικρούς μας φίλους αλλά και όσους θέλουν να ξανανιώσουν παιδιά…!

18:00  Δημοτική Αγορά Καβάλας Μαγική Πρωτοχρονιά Μουσική παράσταση για τους μικρούς φίλους των «Χρυσών Χριστουγέννων» από την κουκλοπαίκτρια Οφέλια Αγκαμαλιάν της ομάδας κουκλοθέατρου ΤΙΚ-ΝΙΚ (Κοιν.Σ.Επ «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ»).  Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και σκιτσάκια με κούκλες Μάπετ και θα ταξιδέψουν με το μικρό ποντικάκι που το έσκασε από το σπίτι του για να δει τον Αϊ Βασίλη.

 

18:00 – 21:00 Δημοτική Αγορά Καβάλας «Σοκολατένια ξωτικά» από τους Κρόκο και Λίνο Ο Άϊ Βασίλης με το έλκηθρο και τα ελάφια του, έτοιμος πριν την τελική πτήση, σας περιμένει στην Δημοτική Αγορά για να σας γλυκάνει. Το  ζαχαροξωτικό της αγοράς, ζωγραφίζει χαμόγελα, χιονάνθρωπους, δεντράκια, χιονονιφάδες με σοκολάτα, στα πρόσωπα σας. Το μαγικοξωτικό παίζει, χορεύει και σας μαγεύει με τα κόλπα του, κατ εντολή του Άϊ Βασίλη.

 

21:00  Δημοτικός Κινηματογράφος «Όσκαρ» «Τι να Θυμηθώ, Τι να Ξεχάσω» Ένα μουσικό ταξίδι με όμορφα λαϊκά τραγούδια, που πάντα θυμόμαστε και ποτέ δεν ξεχνάμε!  

Θεόδωρος Βαλσαμίδης:  Τραγούδι – Κιθάρα  

Θεόδωρος Κατάκαλος:  Πιάνο

Κυριάκος Μιμίδης: Μπουζούκι

Άννυ Καγκελίδου: Τραγούδι

Γιάννης Μαραγκός: Τραγούδι

Είσοδος ελεύθερη  Διοργάνωση: ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Καβάλας

 

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 

 

11:30 – 13:00 και 13:15 – 14:45  Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη- Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας   Εργαστήρι Origami Οι διάσημες φιγούρες του Tsuru – Γερανός, χριστουγεννιάτικο δέντρο και Άγιος Βασίλης για παιδιά των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, από το Εργαστήρι Χειροτεχνίας και Ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής τέχνης Origami με την Αελλώ Βαρδοπούλου - Γαλάνη. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:  2510 240973 και 2510 240983.

 

17:00 Κυλινδρόμυλος Αμυγδαλεώνα  1η Γιορτή Αμυγδαλόδεντρου Ο Κυλινδρόμυλος στον Αμυγδαλεώνα ανοίγει τις πόρτες του, φορά τα γιορτινά του και μας υποδέχεται με κάλαντα, μουσικές, ψαλμούς, γεύσεις, εικόνες, χρώματα που θα γεμίσουν το χριστουγεννιάτικο σπίτι, τον «παλιό» Κυλινδρόμυλο. Πρόκειται για την πρόσκληση προς όλους και όλες του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμυγδαλεώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τη «Δημωφέλεια» και τους Συλλόγους του Αμυγδαλεώνα για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον παλιό χρόνο.

 

18:30  Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας Κατασκευάζω και Χαρίζω Δίωρο εργαστήρι κατασκευών, πρωτότυπων χρηστικών δώρων και διακοσμητικών αντικειμένων με υλικό το χαρτί, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και τα χρώματα από τον Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό Σύλλογο Γυναικών Ζωγράφων Ν. Καβάλας.

 

19:30  Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας Εορταστική Συναυλία Έρχονται στην Καβάλα οι Koza Mostra μετά από εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Ο βαλκανικός -Ska- ρεμπέτικος ήχος, είναι το χαρακτηριστικό τους.  Κάθε συναυλία τους εξελίσσεται σε ένα πάρτυ! «Οι Koza Mostra, εξελίσσονται αισίως σε ένα από τα μεγαλύτερα Ska συγκροτήματα», σύμφωνα με το BBC News.  Οι Koza Mostra ετοιμάζουν τον 2ο δίσκο τους.  Ήδη, το «Γιορτή» είναι τραγούδι της τηλεοπτικής σειράς, «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη, ενώ τέλος του 2016, θα δισκογραφήσουν διασκευασμένες συνθέσεις του Μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος τους επέλεξε να ερμηνεύσουν το έργο του με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο!!

 

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

 

10:00  Κεντρικοί Δρόμοι Καβάλας με κατάληξη στην Πλατεία Καπνεργάτη Μωμόγεροι Αναβίωση και παρουσίαση του ποντιακού λαϊκού δρώμενου των «Μωμόγερων» από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική.

 

10:30  Κέντρο Πόλης Καβάλας

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καβάλας περιοδεύει στους δρόμους της πόλης και παίζει τα κάλαντα για όλους τους συμπολίτες μας υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Θανάση Παρμενίδη.

 

11:00 Κυλινδρόμυλος Αμυγδαλεώνα  1η Γιορτή Αμυγδαλόδεντρου Ο Κυλινδρόμυλος στον Αμυγδαλεώνα ανοίγει τις πόρτες του, φορά τα γιορτινά του και μας υποδέχεται με κάλαντα, μουσικές, ψαλμούς, γεύσεις, εικόνες, χρώματα που θα γεμίσουν το χριστουγεννιάτικο σπίτι, τον «παλιό» Κυλινδρόμυλο. Πρόκειται για την πρόσκληση προς όλους και όλες του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμυγδαλεώνα σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, τη «Δημωφέλεια» και τους Συλλόγους του Αμυγδαλεώνα για να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον παλιό χρόνο.

 

11:30  Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία Μουσική περιπλάνηση στις καλύτερες στιγμές της ελληνικής λαϊκής δισκογραφίας, παλιάς και νεότερης, με το Μουσικό Σχήμα «Harmony»!  Παίζουν:

Δήμητρης Καραγιαννίδης,      Πλήκτρα, Μουσική Επιμέλεια

Φώτης Σγουρίδης,                  Τραγούδι

Γεωργία Τζανή,                      Τραγούδι

Σταύρος Βόσκου,                    Μπουζούκι

Θόδωρος Τσεντεμεΐδης,         Τύμπανα

Γιώργος Ασλάνογλου,            Βιολί

 

14:30  Παλαιό Σχολείο Φιλίππων  Γλυκά Χριστούγεννα στους Φιλίππους 

 

15:30 – 21:00  Πεζόδρομοι Φιλελλήνων και Ερμού  Dj Party Εορταστικό Dj party από το Daily’s Crepe and Espresso Bar.

 

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

 

«Σάγια» στην Νέα Καρβάλη.  Αναβίωση χριστουγεννιάτικου εθίμου της Καππαδοκίας.