

Με ένταση ξεκίνησε και σήμερα η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής καταθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χνάρης πρώην αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.
Ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης κατήγγειλε ότι βουλευτές της ΝΔ μέλη της εξεταστικής αργά χθες βράδυ έλαβαν σειρά απειλητικών email με χυδαίες υβριστικές αναφορές. «Θέλω να πιστεύω πως δεν συνδέονται με την Πλεύση Ελευθερίας», σχολίασε.
Μετά το χθεσινό φιάσκο της ακροαματικής διαδικασίας με τον Γιώργο Ξυλούρη ή “Φραπέ” σήμερα επιχειρώντας να αντιστρέψουν το κλίμα οι βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε φραστικά στο διάδρομο μετά από το πέρας της θυελλώδους συνεδρίασης τόσο στον ίδιο, αποκαλώντας τον «γυμνοσάλιαγκα» και «βρωμιάρη» παρουσία μάλιστα πρώην υπουργού, όσο και στο βουλευτή της ΝΔ Φίλιππο Φόρτωμα.
Στα ηλεκτρονικά μηνύματα όπως ανέφερε ο κ Λαζαρίδης εκτοξεύονταν απειλές με υβριστικούς χαρακτηρισμούς με αφορμή και την καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι ο Γιώργος Ξυλούρης που κατέθεσε χθες στην εξεταστική την απείλησε στους διαδρόμους της Βουλής ότι θα την σκοτώσει.
«Καθιστούμε υπεύθυνη εάν μας συμβεί κάτι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου», ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης, ενημερώνοντας πως η συγκεκριμένη ηλεκτρονική αλληλογραφία θα σταλεί στο ηλεκτρονικό έγκλημα.
«Δεν έχουν καμία σχέση με εμάς αυτά τα μηνύματα. Κι εμείς λαμβάνουμε πολλά τέτοια μηνύματα, δεν τα συνδέουμε με κόμματα», ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Καζαμίας της Πλεύσης Ελευθερίας.
Κατά την παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση, ο κ. Λαζαρίδης έκανε λόγο για κείμενα «ακραίου, υβριστικού και απειλητικού χαρακτήρα», παραθέτοντας ορισμένα από τα μηνύματα που έλαβαν βουλευτές της ΝΔ.
Οι αναφορές, κατά τον ίδιο, περιλάμβαναν ευθείες απειλές κατά της ζωής και χυδαίες ύβρεις. Ο ίδιος εξέφρασε την «ελπίδα», όπως είπε, να μην έχουν σχέση τα μηνύματα αυτά με την Πλεύση Ελευθερίας.
Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε πως τα επίμαχα email θα κατατεθούν στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πρόσθεσε: «Καθιστούμε υπεύθυνη εάν μας συμβεί κάτι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου».
Από την πλευρά της Πλεύσης Ελευθερίας, ο Αλέξανδρος Καζαμίας απέρριψε οποιαδήποτε σύνδεση, σημειώνοντας πως «δεν έχουν καμία σχέση με εμάς αυτά τα μηνύματα» και προσθέτοντας ότι και τα στελέχη του κόμματος δέχονται ανάλογα ηλεκτρονικά μηνύματα, «χωρίς να τα αποδίδουμε σε πολιτικούς αντιπάλους».
Καταγγελίες για σεξιστικές εκφράσεις και έντονο φραστικό επεισόδιο
Ο εισηγητής της ΝΔ αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, καταγγέλλοντας «αήθη» και «σεξιστική» επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τη Μαρία Συρεγγέλα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε τις αιχμές της και σε τηλεοπτική της τοποθέτηση αργότερα το βράδυ, υποστηρίζοντας ότι η αντιπρόεδρος της Εξεταστικής «συνδέεται με κακοποιά στοιχεία» – ισχυρισμός που, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «θα κληθεί να αποδείξει στα δικαστήρια».
Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε ακόμη ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης σημειώθηκε νέο φραστικό επεισόδιο στο διάδρομο της Βουλής, όπου –όπως ανέφερε– η κ. Κωνσταντοπούλου τον χαρακτήρισε «γυμνοσάλιαγκα» και «βρωμιάρη» παρουσία πρώην υπουργού, ενώ ένταση υπήρξε και με τον βουλευτή Φίλιππο Φόρτωμα.
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «συνεργάτες της» κινούνται συστηματικά έξω από την αίθουσα της Επιτροπής, «παρακολουθώντας συνομιλίες βουλευτών».
Το προεδρείο ενημέρωσε ότι τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς και το υπόμνημα του λεγόμενου «Φραπέ», έχουν ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
(Πηγή: Αθήνα 9,84)