Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 05/12/2016 στη Θάσο, ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Καβάλας με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου και ιδιαίτερα των πληγεισών, από τις δασικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου, περιοχών.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και παραβρέθηκαν τα μέλη του Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Καβάλας που σχετίζονται με το θέμα, καθώς επίσης και: ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, κ. Παύλος Πουλιάκας, οι Δ/ντές της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Μαμαρίκας και ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Δημήτρης Παπαλεξίου.

Σχετικά με το θέμα, αναφέρθηκαν οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις με έργα καθαρισμού των ρεμάτων, κυρίως σε κατοικημένες περιοχές και στην πεδινή ζώνη και αναδείχθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων που προβλέπονται από τις μελέτες της Δασικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και των παρεμβάσεων που πρότειναν, για τον ίδιο λόγο (αντιπλημμυρική προστασία), η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καβάλας και ο Δήμος Θάσου.

Τέλος, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση έντονων ή ακραίων πλημμυρικών φαινομένων το επόμενο διάστημα, .

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ