Ένα από τα ειδικά χαρακτηριστικά των μελών του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας «Νεάπολις», εκτός των ανθρωπιστικών δράσεων του, είναι η παρουσίαση πρωτότυπων θεμάτων  και ενδιαφερόντων ομιλητών. Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015, στο Ωκεανίς όπου συνήθως βρίσκονται, είχαν καλέσει την Ομάδα Γυναικών Γιόγκα Καβάλας. Ομιλήτριες ήταν οι κυρίες Κική Καραχριστιανίδου, Λένα Ιωαννίδου και Έλλη Καμάρια, όλες τους καταξιωμένες και έμπειρες Δασκάλες Γιόγκα στην πόλης της Καβάλας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου  Νεάπολις κ. Κατερίνα Κότελη, η οποία αφού καλωσόρισε όλους τους επισκέπτες, αναφέρθηκε για λίγο στην ιστορία του Ρόταρυ και τα 110 χρόνια προσφοράς του στην παγκόσμια κοινότητα.

Ο λόγος πέρασε στην κυρία Καραχριστιανίδου η οποία με απλά λόγια και με απόλυτη ηρεμία ενημέρωσε για τη φιλοσοφία της Γιόγκα  και πως αυτή μας επηρεάζει  θετικά σε σωματικό, πνευματικό, και ψυχικό επίπεδο.

Η κυρία Ιωαννίδου εξέπληξε ευχάριστα με την πρότασή της να ακολουθήσουν όλοι απλές ασκήσεις σωματικής ευεξίας από τη θέση που βρίσκονταν. Κάτι που έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό και έτσι σε λίγα λεπτά όλοι ακολουθούσαν τις οδηγίες της για σωστή στάση του σώματος σε συνάρτηση με σωστές αναπνοές.

Τέλος, η κυρία Καμάρια παρουσίασε ένα μικρό δείγμα άσκησης διαλογισμού που σκοπό είχε την πνευματική χαλάρωση.

Κατά κοινή ομολογία  και οι τρείς καλεσμένες κατάφεραν σε λίγο χρόνο, με τις τεχνικές της Γιόγκα και την ήρεμη χροιά της φωνής τους, να χαλαρώσουν όσες και όσους φίλους βρέθηκαν στην εκδήλωση του Ομίλου και παρείχαν με ευγένεια και υπομονή πληροφορίες για τις τεχνικές της Γιόγκα και τα αποτελέσματά τους.