Τις θερμές ευχαριστίες της προς την Energean Oil & Gas εξέφρασε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, δια του Διοικητή της Πυράρχου κ. Σωτήρη Κορέλλα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την χορηγία της εταιρείας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του γερανοφόρου οχήματος της Υπηρεσίας.

 

Το γερανοφόρο όχημα είχε αδρανοποιηθεί λόγω φθαρμένων ελαστικών, το κόστος αντικατάστασης των οποίων δεν είχε τη δυνατότητα να αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας. Η Energean πληροφορήθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, σε μία περίοδο ιδιαίτερα απαιτητική για το έργο των πυροσβεστών, και προχώρησε στη δωρεά του απαιτούμενου ποσού προκειμένου να αντικατασταθούν τα φθαρμένα ελαστικά και να επανέλθει στην δράση το γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, το οποίο είναι και το μοναδικό που έχει στη διάθεσή του το Σώμα συνολικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Μάλιστα, το γερανοφόρο όχημα, αμέσως μετά την επαναλειτουργία του, χρησιμοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου, συλλέγοντας και μεταφέροντας όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο είχε υποστεί σημαντικές ζημιές μετά την ανατροπή του στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης πυρκαγιάς στην περιοχή της Ζαρκαδιάς.

 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας είπε τα εξής: "Το έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ύψιστη κοινωνική σημασία καθώς συνδέεται με την ασφάλεια των πολιτών, την διαφύλαξη των περιουσιών τους και την προστασία του περιβάλλοντος. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενεργοποιηθήκαμε για την επίλυση του προβλήματος που είχε θέσει εκτός λειτουργίας το μοναδικό γερανοφόρο όχημα της περιοχής. Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση για τα καλά της λόγια και δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας για την αντιμετώπιση ανάλογων προβλημάτων που θέτουν προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία της".

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, o αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και ο Διοικητής Περιφέρειας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος κ. Ιωάννης Βασιλειάδης.

 

Σημειώνεται ότι η φετινή περίοδος ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη, καθώς καταγράφηκαν περίπου 90 περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή της Καβάλας από την 1η Απριλίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

 

Δελτίο Τύπου