Μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο ξεκίνησε η ανάρτηση του παρουσιαστή ταξιδιωτικών εκπομπών Τάσου Δούση για το «ξεπούλημα» όπως το χαρακτήρισε της Ελληνικής γης σε Τούρκους επενδυτές.

 

Με τίτλο «Τούρκοι παντού.. ξεπουλάμε και μας αγοράζουν μπιρ παρά!!!», επισημαίνει πως το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι αγοράζουν σε όλη τη χώρα, εκτός από Αλεξανδρούπολη, Σάμο και Χίο που είναι κοντά σχετικά στη γειτονική χώρα, τώρα όπως λέει άρχισαν να αγοράζουν και στις Κυκλάδες, γεγονός που ο παρουσιαστής δεν άφησε ασχολίαστο.

 

Στα σχόλια της ανάρτησής του δεν έλειψαν και Θάσιοι ή Έλληνες που ταξίδεψαν πρόσφατα στο νησί και διαπίστωσαν ότι οι Τούρκοι επενδυτές έχουν εισχωρήσει για τα καλά στην εγχώριο τουριστική αγορά.

 

Ακολουθεί η ανάρτηση του Τάσου Δούση

 

Για να εξηγηθούμε μία και έξω. Δεν έχω κανένα θέμα με τους «γείτονες» και φυσικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου «τουρκοφάγο»

 

Αλλά να κάνω μια ερώτηση προς την ελληνική κυβέρνηση. Αγοράζουν οι Τούρκοι τα ΠΑΝΤΑ. Και καλά στην Αθήνα. Εδώ μιλάμε πως αγοράζουν τους πάντες και τα πάντα σε Σάμο, Αλεξανδρούπολη, Χιο.

 

Τώρα ξεκίνησαν να αγοράζουν φουλ και στις Κυκλάδες. Δηλαδή κάπου ώπα. Την ξεφτίλα με τους Τούρκους μαφιόζους την ζήσαμε στο πετσί μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πέρασαν στην χώρα με άσυλο και κοντέψανε από το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων να αγοράσουν μέχρι και ποδοσφαιρική ομάδα. Καλά αυτό δεν μας έγινε μάθημα;

 

Δηλαδή ανοίγουμε την χώρα με την Golden Visa στους πάντες, χωρίς κανένα όριο; Στην τελική να το πω και πιο απλά. Εγώ έως Έλληνας πολίτης μπορώ να πάω Τουρκία να αγοράσω ένα ακίνητο στο όνομα μου έτσι απλά! Ρωτάω δεν ξέρω.

 

Η Golden Visa πρέπει τώρα να καταργηθεί για τους ΠΑΝΤΕΣ όχι μόνο για τους Τούρκους. Μας έρχονται οι Βούλγαροι(αυτοί δεν θέλουν Visa) και όλοι οι Βαλκάνιοι και αγοράζουν σπίτια σε Χαλκιδική και αλλού και στην συνέχεια να νοικιάζουν σε συντοπίτες τους μέσα από τα social media και συμβαίνει της μουρλής το πανηγύρι σε όλη την βόρεια Ελλάδα.  (Θα γράψω άλλο άρθρο για τα αίσχη που κάνουν στην Χαλκιδική βλάχο τουρίστες Βαλκάνιοι)

 

Η Golden Visa ξεπουλάει την χώρα και ανεβάζει τις τιμές. Οι ανοιχτές πωλήσεις ακινήτων  χωρίς ελέγχους σε αλλοδαπούς και μάλιστα Τούρκους θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα σε μια κρίση για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.

 

Τέλος για να λέμε και τα δικά μας. Εσείς εκεί στα σύνορα. Ρε πατριώτες άσχετα με το τι σκατά κάνει η κάθε κυβέρνηση. Ρε αδέλφια έλεος. Σταματήστε να πουλάτε τις περιουσίες σας στου Τούρκους. Όσα λεφτά και να δίνουν. Είναι τα σπίτια των παππούδων σας που με αίμα τα κράτησε ο Ελληνικός λαός. Εσάς πως πάει η καρδιά σας να τα ξεπουλάτε στους απέναντι για πέντε φράγκα; Το ίδιο και στα καρντάσια στην Βόρειο Ελλάδα.

 

Το ξέρω το χρήμα δεν έχει πατρίδα ,αλλά κάπου φτάνει να πουλάτε σε Σκοπιανούς, Ρουμάνους, Βούλγαρους κλπ . Μην δίνετε τις περιουσίες σας για ένα κομμάτι ψωμί. Δουλέψτε εσείς τα σπίτια σας. Βγάλτε εσείς κέρδος από τα Airbnb. Γιατί να κάνουμε μάγκες όλους τους γείτονες καλούς ή «κακούς»;

 

Ανάμεσα στα σχόλια διαβάζουμε:

 

 

«Στη Θάσο να δείτε! Αγοράζουν ξενοδοχεία, κτίζουν σπίτια που ενοικιάζονται σε δικούς τους οι οποίοι έρχονται με τα τρόφιμα τους και δεν αγοράζουν σχεδόν τίποτα από το νησί, πιάνουν τον χώρο στις παραλίες με τις ομπρέλες τους και πετούν τα μπουκάλια και τα κουτιά από τα τσιγάρα τους όπου βρούνε! Όλοι οι Τούρκοι επιθυμούν να έχουν ένα κατάλυμα σε ένα νησί στην Ελλάδα την οποία θεωρούν φτηνότερη και ομορφότερη. Το ίδιο βέβαια γίνεται και στην πόλη της Καβάλας και στα περίχωρα. Συνοικίες με όμορφες μονοκατοικίες (ΔΕΠΟΣ π.χ) έχουν πια ιδιοκτήτες Τούρκους (Και οι Βούλγαροι ακόμα περισσότεροι) .Μας κατακτούν ήρεμα και χαμπάρι δεν παίρνουμε!».

 

«Τάσο, στη Θάσο, μεγάλη κατασκευαστική τουρκικών συμφερόντων θα φτιάξει συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών. Το νησί, εκτός από πολλούς σλάβους, γεμάτο τούρκους και τουρκόγυφτους. Άκουγες τούρκικα συνέχεια. Κατάλογοι σε εστιατόρια και στα τούρκικα, οι σερβιτόροι απαντούν στα τούρκικα. Τι άλλο να πω; Σε λίγα χρόνια, οι Θασιώτες θα καταλάβουν τι έκαναν...»

 

«Εδώ Αλεξανδρούπολη η κατάσταση έχει ξεφύγει!!! Τουρκάλια γεμάτο. Τρίβουν τα χέρια οι ντόπιοι επιχειρηματίες αλλά αυτό με το ξεπούλημα θα γυρίσει και εναντίον τους!!! Θάσο Χαλκιδική όλη η βόρεια Ελλάδα (και όχι μόνο) δυστυχώς θα σβήσει».