Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ απαντά στα όσα ειπώθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκη Παπαδόπουλο τις προηγούμενες ημέρες. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται: Με θλίψη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε, πως ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, επέλεξαν να χτυπήσουν με συκοφαντίες, ψεύδη και ανυπόστατα στοιχεία την επιχείρηση μας.

Και αυτό το κάνουν συνειδητά ( με τρόπο που θυμίζει τις κομματικές καταβολές τους δηλαδή τον Αυριανισμό),  τη στιγμή που τα τελευταία δυο χρόνια η ΔΕΥΑΚ, έχει περιορίσει σημαντικά τις οφειλές της προς τρίτους, αυξάνει ημέρα με την ημέρα τα έσοδά της, εκπονεί σημαντικά έργα πνοής, ενώ το προσωπικό της και η διοίκηση διορθώνουν 24 ώρες το 24ωρο όλα τα κακώς κείμενα προηγουμένων δεκαετιών. Προφανώς τους ενοχλούν,  η ορθολογική διαχείριση και τα έντονα σημάδια ανάκαμψης και νοικοκυρέματος της επιχείρησης.

Με έκπληξη επίσης ακούσαμε, πως δήθεν ένα μόνο πρόσωπο και μάλιστα συγγενικό της Δημάρχου έχει αναλάβει όλες -κατ’ αποκλειστικότητα- τις νομικές υποθέσεις της ΔΕΥΑΚ εισπράττοντας 40.000 ευρώ από τα οποία μάλιστα ποσό 20.000 ευρώ αφορά σύμβαση.

1ον : Κανένα συγγενικό πρόσωπο είτε εξ αίματος, είτε εξ αγχιστείας τόσο της Δημάρχου όσο και άλλου δημοτικού συμβούλου δεν έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει νομικές υποθέσεις της ΔΕΥΑΚ. Τον προκαλούμε δημόσια να αναφέρει το όνομα του " στενού συγγενή". 

2ον : Τα συνολικά ποσά που έχουν δαπανηθεί για νομικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο έτη είναι της τάξης των 33.455,33 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και έχουν καταβληθεί- διανεμηθεί  σε συνολικά 9 δικηγόρους. 

3ον:  Η νομική παραστάτης που χειρίστηκε κυρίως τις ομοειδείς υποθέσεις (με αντικείμενο το εργατικό δίκαιο), για την ώρα, μας έχει προστατέψει με τους χειρισμούς της,  ώστε η επιχείρηση να μην καταβάλλει ποσό της τάξης 300.000 ευρώ,  που με παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις επιτάσσονταν να κάνει. 

4ον : Ρητά και κατηγορηματικά,  καμία σύμβαση ανάθεσης έργου της τάξεως των 20.000 ευρώ δεν έχει υλοποιηθεί,  ούτε φυσικά έχουν καταβληθεί τα χρήματα αυτά σε οποιοδήποτε πρόσωπο.

Καλά θα ήταν ο κ. Παπαδόπουλος κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις της Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ - ιδίως όταν αποχωρούν οι κάμερες και τα ΜΜΕ -, αντί να  κοιτά στο κινητό του τα εισερχόμενα μηνύματα,  για το τι πρέπει να πει. Όπως επίσης και να αντιληφθεί πως δεν είναι όλα στην ζωή,  καφενείο και τάβλι. Σε μερικές εκφάνσεις της, απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα, που προφανώς ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, δεν έχουν.

Αν το είχε κάνει - ως όφειλε - ,  θα γνώριζε το εύρος των δικαστικών διενέξεων, των διαταγών πληρωμής, των αγωγών κλπ εις βάρος της επιχείρησης.  Τέλος, τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα,  με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που σπίλωσε με ασύστολα ψεύδη την επιχείρηση και τους εργαζόμενους της. Αν δεν το κάνει, θα είναι ένας κοινός συκοφάντης και ως τέτοιος θα αντιμετωπιστεί.