Όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι έθεσαν τις βάσεις της διεκδίκησης κτιρίων και οικοπέδων που ανήκουν δικαιωματικά στον Δήμο Καβάλας, τα οποία με κατάλληλη αξιοποίηση θα μπορούσαν να του φέρουν έσοδα και να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Αυτή την εποχή, ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ακόμη και από το ΤΑΙΠΕΔ!) ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΚΤΙΡΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ (πρόσφατο είναι το παράδειγμα του Δήμου Καρδίτσας που απέκτησε κατά κυριότητα στρατόπεδα).

Για την Καβάλα πάλι ισχύει το αντίθετο. Η ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ φαίνεται ότι ΧΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ένα οικόπεδο – κτίριο από τα σημαντικότερα, το οποίο μάλιστα λειτούργησε κάποτε ως δημοτικό νοσοκομείο, ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ (;) με Υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες για τις διεκδικήσεις του Δήμου.

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί η Δήμαρχος Καβάλας για την αρνητική αυτή εξέλιξη εμάς δεν μας πείθουν. Εμείς πιστεύουμε ότι ΜΟΝΟ 2 ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:

· Ή γνώριζε εδώ και μήνες (όπως ομολόγησε δημόσια σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Ηλίας Καλανταρίδης) την «απόφαση» αυτή και δεν έκανε καμία ενέργεια (ως συνήθως…), οπότε είναι υπόλογη για ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΜΕΛΕΙΑ,

· Ή δεν γνώριζε την απόφαση της κεντρικής διοίκησης και αιφνιδιάστηκε για ακόμη μία φορά, οπότε είναι υπόλογη για ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

 

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

 

ΡΩΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Τα προηγούμενα 2 χρόνια που η κυρία Δήμητρα Τσανάκα βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, και πριν την τελευταία αρνητική εξέλιξη, ΕΚΑΝΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ;

 

Ελπίζουμε η κυρία Δήμητρα Τσανάκα να μην μείνει στην ιστορία αυτού του Δήμου ως Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ, ΤΟ ΚΑΤΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και αναρωτιόμαστε τι άλλο ακόμη.

 

 

Για τη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος