γράφει ο

Στάθης Χαρπαντίδης

 

Ο Γιάννης  Παρασίδης, με  σπουδές στα οικονομικά και καταγωγή από την Δράμα δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα κατάφερνε να παράγει ελληνικό φοντάν και μάλιστα στην ποιοτικότερη εκδοχή του και αυτό το προϊόν να στηριχθεί με ζέση από το κοινό της πόλης, που έδωσε με συνέπεια τη στήριξή του και διαφήμισε το προϊόν, όσο κανείς.

 

Φέτος ο Γιάννης  Παρασίδης δημιούργησε μια υπέροχη συλλογή από έγχρωμα σοκολατάκια που προσφέρουν εντυπωσιακές γεύσεις, υφές και εκπληκτικό φινίρισμα. Παράλληλα περιέχουν στο εσωτερικό τους  ευρηματικούς συνδυασμούς  υλικών, αρωμάτων, αποσταγμάτων και φρούτων.

 

Βέβαια όλη αυτή την προσπάθεια την έχουν πλαισιώσει με μία άρτια αισθητική προσέγγιση  που αντανακλά και προβάλει την τέχνη, την ποιότητα και την αξία των προϊόντων τους.

 

Δοκιμάσαμε και τις εννέα γεύσεις που δημιούργησε και μείναμε έκπληκτοι με το αποτέλεσμα: Το φρουτώδες τριαντάφυλλο με το εξωτικό λίτσι (φρούτο της Ανατολής) και τα βατόμουρα μας ξελόγιασε, η φλογερή γκανάζ με παλαιωμένο τσίπουρο Methexis Cigar του Κώστα Λαζαρίδη ήταν εντυπωσιακή και σπινθηροβόλα, η καραμέλα με το Cointreau απογείωσε τις αισθήσεις μας, η γκανάζ με κρασί Όβηλος από το Κτήμα Βίβλια Χώρα του Παγγαίου μια πραγματική ενσάρκωση της τέχνης, το μάγκο με φρούτα του δάσους πλημμύρισε τη στοματική μας κοιλότητα με ασύλληπτα αρώματα, η γκανάζ με Baileys μας προσέφερε αρώματα βανίλιας και καραμέλας, η μαύρη γκανάζ με σοκολάτα Origin Mexico ήταν αυστηρή αλλά και ρομαντική, η πραλίνα φιστικιού Αιγίνης στροβιλίστηκε με τραγανή γέμιση φεγετίνης και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε, αλλά και το φιστίκι Αιγίνης με βατόμουρο ήταν η ομορφιά της ποιότητας και της απλότητας.

 

Τελικά το πάθος να φτιάξεις και να προσφέρεις μια υπέροχη εμπειρία με τη μορφή της σοκολάτας είναι αυτό που συνεχίζει να οδηγεί την ομάδα του εργαστηρίου “Le fondant” του Γιάννη Παρασίδη και της Σοφίας Παπαδοπούλου .

 

Info:

 

“Le Fondant”,

 

Αδριανουπόλεως 26, Δράμα ,

 

τηλ: 2521 400381,

 

ανοιχτό κάθε μέρα : 9:30 π.μ.– 9:30 μ.μ.