Φτάνοντας στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και μόλις δύο χιλιόμετρα από το χωριό Ακροβούνι κάτω από τα βαθύσκιωτα αιωνόβια πλατάνια (που χρονολογούνται από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης), τα γάργαρα νερά και τις απερίγραπτες φυσικές ομορφιές θα συναντήσετε την εξοχική οικογενειακή ταβέρνα «Δυο βρύσες».
Η ιστορία του φούρνου του Μενέλαου στη Καβάλα ξεκινά το 1924 από τον Μενέλαο Σταυρίδη, ένα παιδί πολύτεκνης οικογένειας από τον Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης.
Από τις Σέρρες ταξίδεψε σε όλο το κόσμο, ζυμώθηκε με ανθρώπους, σημείωσε, κράτησε ιδέες, πλούτισε από εμπειρίες, έμαθε και κυρίως κατανόησε ότι καλή κουζίνα, χωρίς επιλεγμένες πρώτες ύλες δεν υπάρχει.
Ο ΣτάθηςΧαρπαντίδης σε κάθε του ταξίδι ψάχνει να βρει τα παλιά παραδοσιακά καφενεία της χώρας (όσα κατάφεραν να επιβιώσουν στο διάβα του χρόνου).Τα βρίσκει τα επι