Με μηνύματα εκατέρωθεν των των δύο παρατάξεων που εξελέγησαν να εκπροσωπήσουν τον επαγγελματικό κόσμο που τους εμπιστεύθηκε τον εμπορικό σύλλογο , έκλεισε η διαδικασία των εκλογών Με μηνύματα από καλά ενημερωμένους για τον ρόλο τους , από κοινωνικά αναγνωρίσιμα άτομα που ως παρατηρητές ανέλυσαν το αποτέλεσμα από την πλευρά τους , άλλοι με κατανόηση και άλλοι με εμπάθεια.

Δεν είδα να έχει γίνει κατανοητό πως συμμετέχω σε έναν πολιτικό σχηματισμό που προσπαθεί να ανατρέψει σωρεία παθογενειών που οδήγησαν την Χώρα μας παγιδευμένη σε μια παρακμιακή πορεία .

Και εκεί θα είμαι όσο αυτός ο σκοπός θα με ενώνει με αυτόν .

Ανεξαρτήτως λοιπόν προσώπων δεν έβρισκα καμιά ηθική βάση να συμμετέχω σε ένα κοινό σχήμα που άλλοι επέλεξαν , όσο και κοινωνικά καταξιωμένα να ήταν τα άτομα που το απαρτίζουν .

Η φιλοσοφία και η συνδικαλιστική τακτική που υπάρχει είναι συνυπεύθυνη για το σήμερα και θα ήταν ανούσιο σε αυτή την μορφή του να το αποδεχθώ και να το υπηρετήσω , ποτέ δεν ενέπλεξα την πολιτική και κοινωνική μου δράση με την προσωπική μου διαβίωση η την κοινωνική αποδοχή .

Οι εκλογές είναι ύψιστη δημοκρατική λειτουργία και οι προτάσεις απαιτείται να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες . Η εκπροσώπηση αυτών κρίνετε από το σώμα με την υπεύθυνη ψήφο του που θα καθορίσει το μέλλον του .

Δεν θα μπορούσα να συναινέσω με ένα τριτοβάθμιο ( ΕΣΕΕ ) που μετέβαλε τον κορμό του κατά τέτοιο τρόπο στις καταστατικές της διαδικασίες στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας , ώστε να στερήσει τον χώρο που ανήκω του εμπορίου από συνδικαλιστικό όργανο , επεκτείνοντας τα μητρώα μελών σε κάθε μορφής επάγγελμα , συνκαταλέγοντας ακόμη και επαγγέλματα που θα είχαν πρόβλημα να συνδέσουν το λειτούργημά τους με το εμπόριο .

Διαπίστωσα πως η μόνη επαγγελματική τάξη που θα μπορούσε να αντιταχθεί στην επέλαση των πολυκαταστημάτων έχει στερηθεί το σωματείο της .Κάτι που και η πρακτική των τελευταίων ετών έδειξε στην πράξη .

Οχι σε αυτό δεν θα συμμετείχα .

Είμαι υπερήφανος για τις επιλογές μου ανεξαρτήτως της αποδοχής η μη .

Είμαι αισιόδοξος γιατί στον χώρο βρέθηκαν αυτά τα εννέα άτομα που πίστεψαν στην ανάγκη των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο , απαλλαγμένο από συνθήματα.

Είμαι υπερήφανος που ανήκω σε ένα χώρο που οι σύντροφοι διαπίστωσαν από την πρώτη ματιά του μητρώου μελών ότι τα ποσοστά μας θα ήταν για εμάς δυσμενέστερα του δημοψηφίσματος του 68 αλλά προχωρήσαμε , καταθέσαμε την πρότασή μας .

Εις την βάση λοιπόν των γεγονότων και της κρατούσα συλλογιστικής ,να ευχηθώ το νέο δεκατριαμελές διοικητικό σχήμα να φανεί αντάξιο των μελών που το εξέλεξε .