Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στα πλαίσια ενδυνάμωσης της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό αλλά και της προβολής αυθεντικής φιλοξενίας που η περιοχή προσφέρει, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος και ύστερα από αίτημα τουριστικού πρακτορείου, υποδέχθηκε το Σάββατο 21 Μάιου, τις πρώτες αφίξεις  πτήσεων για το 2016, από τη Σουηδία (10:30) και τη Φιλανδία (19:30) στην περιοχή μας.

 

Ο σύλλογος Εβριτών Ξάνθης και ο Πολιτιστικός σύλλογος Ερατεινού Καβάλας συνεισέφεραν ώστε να δώσουν παραδοσιακό χρώμα στην υποδοχή και οι επιχειρήσεις τοπικών παραγόμενων προϊόντων: κρεοπωλείο αλλαντοποιείο Απόστολος Παπαδόπουλος, γαλακτοκομικά προϊόντα Κόλλιας Στέφανος, τυρί φέτα τυροκομείο Μενοίκιο, οινοποιείο Κελάρι Διαλεκτό προσέφεραν μία πρώτη γεύση από την τοπική γαστρονομία μας. Έγινε διανομή έντυπου υλικού τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Χαρακτηριστική με βάση τα παραπάνω η ενδοπεριφερειακή συνεργασία στην επιτυχία της υποδοχής.

 

Η υποδοχή έγινε ύστερα από αίτημα του τουριστικού πράκτορα ο οποίος θα μεταδώσει μέσα από το δίκτυο του, εικόνες - βίντεο στις χώρες προέλευσης με σκοπό να επιβεβαιωθεί το άριστο κλίμα φιλοξενίας που υπάρχει στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, να ενισχυθεί η εικόνα του προορισμού αλλά και η επισκεψιμότητα του.

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, προβλέποντας την κατάσταση, έδωσε σαφείς οδηγίες από το Νοέμβριο ώστε να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη. Για αυτό το σκοπό με σειρά καταχωρήσεων, συνεντεύξεων και πλέον της εποπτείας στις δράσεις που αφορούν οδικές αφίξεις τουριστών, σημασία δίνεται από την ΠΑΜΘ και στις αεροπορικές αφίξεις από διάφορες χώρες. Ανάλογες δράσεις θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη περίοδο και σε όλο το μήκος και πλάτος της ΠΑΜΘ. Σημαντική βοήθεια και απαραίτητος συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, οι ντόπιοι παραγωγοί και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες διοίκησης και ασφάλειας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης