Στις 7-8 Μαΐου 2016, η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου και την οργανωτική ομάδα του ΜΤΒ THASSOS, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 2016.

          

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Το Σάββατο 7 Μάιου για 8η χρονιά ο ολοένα και αναπτυσσόμενος ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ με συμμετοχές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια που ξεπερνάνε τις 200. Την Κυριακή ο κλασικός πλέον, παλαιότερος αγώνας ορεινής ποδηλασίας της χώρας ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ για 12η συνεχή χρονιά. Και οι δύο αγώνες θα έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Ακτή Αγ. Αντωνίου στον Ποτό της Θάσου. Το γεγονός θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την NOVA ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και αφιερώματα από άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

 

ΓΥΡΟΣ ΘΑΣΟΥ

 

1. ΓΕΝΙΚΑ: Πρόκειται για την κυκλική διάσχιση του νησιού, δια μέσου της περιμετρικής εθνικής οδού. Ο αγώνας έχει λαικό χαρακτήρα και είναι ανοικτός σε όλους τους ποδηλάτες άλλα διεξάγεται με την άδεια και εποπτεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η εντυπωσιακή διαδρομή των 92 περίπου χιλιομέτρων, βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της δίπλα στην θάλασσα. Τα πρώτα 60 χιλιόμετρα, οι αθλητές κινούνται όλοι μαζί (peloton) υπό την εποπτεία του αλυτάρχη του αγώνα και το ελεύθερο δίνεται μετά τον οικισμό της σκάλας Ποταμιάς, για το υπόλοιπο της απόστασης. Ως χρονικό όριο τερματισμού ορίζονται οι 5 ώρες από την έναρξη της εκκίνησης (17.00), η οποία θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι για 8η συνεχή χρονιά από την ακτή του Αγ. Αντωνίου στον Ποτό.

 

2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Σκοπός των διοργανωτών είναι η επαφή όλων και περισσότερων με το άθλημα της ποδηλασίας και οι λαικοί αγώνες δρόμου είναι μια καλή αφορμή και η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού μέσα από την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του νησιού.

 

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Καθώς και έφηβοι, νεάνιδες 15-18 ετών με την σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους.

 

4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

---ΕΦΗΒΩΝ 15-18(εφόσον υπάρξουν 5+ συμμετοχές)

---ΑΝΔΡΩΝ:19-29 (M1)

---ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 30-39 (M2)

---ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 40 49+ (M3)

---ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Γ 50+ (Μ4)

---ΓΥΝΑΙΚΩΝ (W)

 

5. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: -Μήκος διαδρομής 92 χιλ. -Άσφαλτος -Μικρή παύση στο 40 χιλ. -Ελεύθερο μετά το 60 χιλιόμετρο (Σκάλα Ποταμιάς) -Θετική υψομετρική 1200μ. -Χρονικό όριο αποκλεισμού 5 ώρες. -Σταθμοί υδροδοσίας 1 (40χιλ.)

 

6. ΤΙΜΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ: Το τίμημα συμμετοχής στον αγώνα, ανέρχεται στα είκοσι πέντε (20) ευρώ, Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής είναι οι ακόλουθες:

 

A. Διεξαγωγή αγώνα υπό την εποπτεία της Ε.Ο.Π.

B. Αριθμός αγώνα (bib)

Γ. Προ αγωνιστικό γεύμα (pasta party)

Δ. Υδροδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα

Ε. Αναμνηστικά τυχόν δώρα συμμετοχής.

 

 

 

ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ

 

1. ΓΕΝΙΚΑ: Πρόκειται για έναν σκληροτράχηλο αγώνα ορεινής ποδηλασίας συνολικής απόστασης 58 χιλ.Η διαδρομή συνοπτικά, περιλαμβάνει ανάβαση στο λόφο Κορκαριό με 350 μ. ύψος, καθώς και σε δύο βουνά. Στο Τρίκορφο με 825 μ. ύψος που είναι και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής και την Αγ. Κυριακή με 560μ. ύψος. Τα τελευταία 18 χιλ. είναι σχεδόν όλα κατηφορικά με 11 χιλ. περίπου μονοπάτια. Διέρχεται δύο φόρες από την ιστορική πρωτεύουσα του νησιού, το ορεινό παραδοσιακό χωριό Θεολόγο, μάλιστα την πρώτη φορά από το μοναδικό πέτρινο γεφύρι του νησιού, απομεινάρι της Οθωμανικής παρουσίας. Η διαδρομή είναι απαιτητική και ο κατάλληλος εξοπλισμός απαραίτητος για τον επιτυχή τερματισμό. Η εμπειρία θεωρείται επίσης, σχεδόν απαραίτητο προσόν. Η 12ηεκκίνηση θα δοθεί στις 9.00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου από την ακτή του Αγ. Αντωνίου. Το χρονικό όριο τερματισμού στο ίδιο σημείο είναι στις 6 ώρες, δηλαδή 15.00 το μεσημέρι.

 

2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Η φιλοδοξία των διοργανωτών εξ αρχής ήτανε σχετικά απλή. Ένας αγώνας σχεδιασμένος από αθλητές για αθλητές, απαιτητικός με “σκληροτράχηλο” χαρακτήρα, ώστε οι συμμετέχοντες να τον έχουν ως θέμα συζήτησης και μέτρο σύγκρισης σε σχέση με άλλους αγώνες. Μια δύσκολη πρόκληση που να αξίζει τον κόπο για κάποιον να την περάσει, προσδίδοντας τον αθλητικό κύρος. Πιστεύαμε και πιστεύουμε πως υπάρχει χώρος για τέτοιες διοργανώσεις. Η 12χρονη παρουσία μας στα αγωνιστικά δρώμενα της χώρας μας, με την συμμετοχή αθλητών από τα Βαλκάνια, αποδεικνύει πως είχαμε δίκιο. Παράλληλα θελήσαμε ο συμμετέχων αθλητής να έχει την ευκαιρία αυτός και οι συνοδοί του να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Νομίζουμε ότι σε γενικές γραμμές έχει επιτευχθεί και αυτός ο στόχος.

 

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Καθώς και έφηβοι15-18 ετών με την σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους.

 

4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

-

 

---ΕΦΗΒΩΝ 15-18

---ΑΝΔΡΩΝ:19-39 (M1)

---ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 39-49 (M2)

---ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 50+ (M3)

---ΓΥΝΑΙΚΩΝ (W) 5.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

-Μήκος διαδρομής 58χιλ.

-Χωματόδρομοι 43,5 χιλ.

-Μονοπάτια 12 χιλ.

-Άσφαλτος 2,5 χιλ.

-Υψηλότερο σημείο 825 μ.Τρίκορφο (Πυροφυλάκιο)

-Χαμηλότερο σημείο 0μ. Ακτή Αγ. Αντωνίου

-Χρονικό όριο αποκλεισμού 6 ώρες (15.00)

-2 σημεία αποκλεισμού α) Τρίκορφο 3 ώρες (12.00) β) Θεολόγος 5 ώρες (14.00)

-Σταθμοί υποστήριξης 4

 

 

6. ΤΙΜΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ: Το τίμημα συμμετοχής στον αγώνα, ανέρχεται στα είκοσι (20) ευρώ. Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής είναι οι ακόλουθες:

Α. αριθμός αγώνα (bib)

Β. προ αγωνιστικό γεύμα (pasta party)

Γ. τροφοδοσία στον αγώνα

Δ. αναμνηστικά τυχόν δώρα

Ε. T-Shirt αγώνα

 

 

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

 

Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.

 

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

 

Οι πληρωμές των αντίστοιχων ποσών της συμμετοχής γίνεται με τραπεζική κατάθεση στην ΤΡΑΠΕΖΑ Πειραιώς στον αριθμό GR2901710620006062127779616 με δικαιούχους ΡΕΙΖΗ ΙΩΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΤΡΙΝΟ. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μόνο μετά την κατάθεση του αντίστοιχου τιμήματος συμμετοχής και μέχρι τις 30/05/2016. ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τους όλους τους αγώνες θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την φόρμα εγγραφής που θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.mtb-thassos.com/Παραπάνω λεπτομέρειες και αναλυτική περιγραφή διαδρομής, καθώς και ο αριθμός των σημείων τροφοδοσίας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του αγώνα www. mtb-thassos. com αλλά και στη σελίδα στο facebook: https://www. facebook. com/pages/MTB-Thassos/218968811504745?ref=hl Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα ΡΕΙΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6946955704 & 6970015966 ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ καθώς και στο [email protected]

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ