Μπράβο Αλέξη Τσίπρα!  Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για εσένα. Μπράβο Πάνο Καμμένε η Ελλάδα είναι υπερήφανη για εσένα. Παιδιά των Ελλήνων η Ελλάδα σας ευγνωμονεί και θα σας ευγνωμονεί για πάντα. Η 25η Ιανουαρίου του 2015 είναι ιστορική ημέρα και ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Μπράβο,εάν μέχρι τέλους, μείνετε πιστοί και συνεπείς στον όρκο που δώσατε ενώπιον τού ελληνικού  λαού, ενώπιον της ιστορίας και της ανθρωπότητας ολόκληρης που αυτήν τη στιγμή προσβλέπει στην Ελλάδα, περιμένοντας την άνοιξη της Δημοκρατίας, την άνοιξη της ανθρωπιάς, την άνοιξη της Ειρήνης και της ανεξαρτησίας, ανθρώπων και λαών από την επιχειρούμενη σε παγκόσμιο επίπεδο νεοαποικιοκρατία και νεοφεουδαρχία,τον επιχειρούμενο δηλαδή, νέο μεσαίωνα εις βάρος του ανθρώπου και της ελευθερίας του. Σας πρέπουν έπαινοι μεγάλοι και σπουδαίοι, αφού φαίνεστε αποφασισμένοι να πολεμήσετε αυτό το Μινώταυρο-τέρας που ζητά να καταβροχθίσει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό,  να υποτάξει τον άνθρωπο στην πλέον απάνθρωπη τυραννία των παγκόσμιων αγορών και των παγκόσμιων τραπεζών.
        Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες, έκραζε ο αείμνηστος και μεγάλος Έλληνας και άνθρωπος Νεοκλής Σαρρής. Εάν μείνετε πιστοί στο νέο ΟΧΙ του 21ου αιώνα θα ανοίξετε έναν ιστορικό δρόμο για ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μόνο για την Ελλάδα. Οι τρομοκρατημένοι Έλληνες και όχι μόνο, πολιτικοί και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι, καθώς και πολλοί άλλοι, θεωρούν πως είναι αδιανόητο να τα βάζει κανείς με το παν-μέγιστο θηρίο και τέρας των παγκόσμιων τραπεζών και των παγκόσμιων ελίτ, που ελέγχουν τις παγκόσμιες αγορές,την παγκόσμια οικονομία και μέσω αυτών την ανθρωπότητα όλη. Όμως η δική σας δύναμη είναι το δίκαιο της Ελλάδας, η οποία πάντα αψηφώντας τίς απαιτούμενες θυσίες προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες στην παγκόσμια δημοκρατία και ελευθερία του ανθρώπου.
        Δύναμή σας είναι το δίκαιο του ανθρώπου και των λαών, το δίκαιο και το κεκτημένο της παγκόσμιας ιστορίας, ότι η γη δεν είναι κτήμα των ολίγων, που προσπαθούν να κάνουν τους πολλούς να το αποδεχτούν και  να το  πιστέψουν και να θεωρούν αδικία και ενοχή που γεννήθηκαν ως άνθρωποι. Η δύναμη σας είναι η διεθνής καταγγελία του παράλογου που επεβλήθη στην Ελλάδα και σε άλλους λαούς, να δανείζονται για να πληρώνουν τους δανειστές και τοκογλύφους, οι οποίοι έχοντας μαριονέτες πολιτικούς και εγκάθετες κυβερνήσεις, τρομοκρατούν τους κυρίαρχους λαούς και τους κατακλέβουν κάθε δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο ενοχοποιώντας τους  συγχρόνως, ως ακαμάτηδες και τεμπέληδες .
        Πώς είναι δυνατόν να ενοχοποιούνται οι λαοί από τους οίκους αξιολόγησης και τις συμμορίες των παγκόσμιων τραπεζιτών και τοκογλύφων, αυτών δηλαδή  που πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στα διεθνή δικαστήρια, διότι προκαλούν πολέμους, δολοφονούν λαούς, κατακλέβουν τους εθνικούς πόρους, οπλίζουν και εκπαιδεύουν τρομοκράτες. Αυτή είναι η δύναμή σας. Η διεθνής καταγγελία των ενόχων και φονιάδων των λαών και του περιβάλλοντος, αυτών που σύρουν  τους ανθρώπους και τους λαούς  σε παγκόσμιους πολέμους, με μόνο στόχο και σκοπό, το απρόσωπο κέρδος και την απάνθρωπη εξουσία απέναντι σε ηπείρους, λαούς και ανθρώπους.
        Ναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα είναι καταδικασμένη για άλλη μία φορά να ηγηθεί της παγκόσμιας αντίστασης απέναντι στους εμπόρους των εθνών και των λαών. Ο Μαχάτμα Γκάντι, οι αδερφοί Κένεντυ, ο Μάρτιν  Λούθερ Κίνγκ, ο Καποδίστριας, ο Τσέ Γκεβάρα και πολλοί άλλοι δολοφονήθηκαν από την ίδια διαχρονική συμμορία. Όμως τίποτε δεν πάει χαμένο. Καί αυτοί οι ήρωες της ανθρωπότητας είναι εκεί, μπροστά μας και μας οπλίζουν με θάρρος να αντισταθούμε ως παγκόσμια κοινωνία. Και εμείς οι Έλληνες έχουμε και τους δικούς μας μάρτυρες και τους δικούς μας αγίους, που μας δίδουν δύναμη και μας καθιστούν ατρόμητους να μη δειλιάζουμε απέναντι στο απρόσωπο αυτό τέρας που δολοφονεί τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.
        Γι’ αυτό Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένε  μη σκύψετε μη λυγίσετε! Μην ομοιάσετε ούτε κατ’ ελάχιστον με τους προκαθήμενους «σαμαράδες», «βενιζέλους», «παπανδρέους», «πάγκαλους», «παπακωνσταντίνους». Άλλος είναι ο δικός σας δρόμος. Είναι ο δρόμος του φωτός και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όλος ο κόσμος θα μιλά σύντομα για το έργο σας και για τα πρόσωπά σας, αφού αποφασίσατε να εξανθρωπίσετε την πολιτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
        Εμείς όλοι, όλος ο ελληνικός λαός, σας τιμά και σας αγαπά αφού αποφασίσατε να βάλετε τα στήθη σας μπροστά στη νεοναζιστική και νέο χιτλερική επιδρομή εναντίον της Ελλάδας, εναντίον της Ευρώπης και εναντίον της ανθρωπότητας. Ενάντια στη λαίλαπα της κυρίας Μέρκελ και όλων όσων ξαναζωντάνεψαν τους βρικόλακες του Χίτλερ που θέλουν να πίνουν το αίμα των λαών και των ανθρώπων, όσων δηλαδή  υπηρετούν τον νέο συλλογικό Χίτλερ της φασιστικής  παγκοσμιοποίησης και της απανθρωποποίησης της ανθρωπότητας.       Όλοι οι Έλληνες μετά την Κυριακή της 25ης Ιανουαρίου, περιμέναμε να δούμε αν πιστεύετε αληθινά  σε όσα λέγατε, ή αν παίζετε και εσείς  το θέατρο του παραλόγου και θα μας εξαπατήσετε, όπως έκανε ο αντιμνημονιακός κύριος Σαμαράς και η νεοδημοκρατική  και πασοκική του παρέα, ο κύριος Παπανδρέου, ο κύριος  Βενιζέλος, ο κύριος Πάγκαλος και τόσοι άλλοι. Όλοι αυτοί οι θλιβεροί έλληνες που πρέπει να τους λυπάται κανείς και να θλίβεται  για την κατάντια τους και τον ξεπεσμό τους, που πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης διότι εξαπάτησαν και καταδίκασαν εις διωγμό και εις θάνατο την Ελλάδα και τους Έλληνες. Βεβαίως η πιο μεγάλη τιμωρία που τους έχει ήδη επιβληθεί είναι αυτή που οι ίδιοι ετοίμασαν για τον εαυτό τους, να καταγραφούν στην ιστορία ως οι διώκτες των Ελλήνων από την Ελλάδα, ως οι αίτιοι χιλιάδων αυτοκτονιών και οι αίτιοι κλοπής του ελληνικού πλούτου από τους προστάτες τους και διεθνείς τοκογλύφους.
      Ναι από την Δευτέρα της 26ης Ιανουαρίου επέστρεψε χάρη σε εσάς  το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων, χάρη σε εσάς Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένε ελπίζουμε ξανά ως ελληνικός λαός και ως Ελλάδα. Χάρη σε εσάς νοιώθουμε πως η Ελλάδα ξύπνησε από τον λήθαργο που επί πέντε χρόνια της είχαν  επιβάλλει οι προδότες πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Χάρη σε εσάς η Ελλάδα άρχισε να βγαίνει από τον γύψο και τη φυλακή που της επέβαλλαν οι κύριοι Παπανδρέου, Σημίτης, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος και τόσοι άλλοι.
        Ναι γι’ αυτό ο κάθε Έλληνας ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, δεξιός, αριστερός ή ό,τι άλλο σας ευγνωμονεί και σας ευχαριστεί. Η Ελλάδα της εορτής, της δημοκρατίας, της ανθρωπιάς, του φιλότιμου, της δημιουργικότητας, η Ελλάδα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, η Ελλάδα της τιμιότητας, του μόχθου και της αυτοθυσίας, της υπομονής και της καρτερικότητας νίκησε την Κυριακή της 25ης Ιανουαρίου του  2015 τον ίδιο τον εαυτό της που είχε συρρικνωθεί κάτω από την τρομοκρατία της κυρίας Μέρκελ και των εδώ εκπροσώπων της, του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Βενιζέλου, του κυρίου Παπανδρέου, του κυρίου Στουρνάρα, του κυρίου Παπακωνσταντίνου και τόσων άλλων.
        Η Ελλάδα της ανεξαρτησίας και της αντίστασης για άλλη μία φορά βγήκε μπροστά και δείχνει το παράδειγμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων να μη δειλιάζουν και να μη φοβούνται όσους δεν σέβονται το παγκόσμιο δίκαιο, την παγκόσμια ελευθερία, την παγκόσμια δημοκρατία, την παγκόσμια ανθρωπιά και ισότητα ανθρώπων και λαών. Η Ελλάδα που έκλαψε και θρήνησε τους αδελφούς Κένεντυ ως δικούς της ηγέτες και δικά της παιδιά και δικούς της ήρωες διότι τα έβαλαν με το απάνθρωπο τραπεζικό σύστημα.  Η Ελλάδα που τα έβαλε με τον φασισμό του Μουσολίνι και του Χίτλερ, η Ελλάδα που προστάτεψε και έκρυψε τον εβραϊκό λαό από το μονόφθαλμο τέρας του φασισμού, η Ελλάδα της μεγαλοκαρδίας  και της συγχωρητικότητας που έσωζε γερμανούς κατακτητές από τον θάνατο, η Ελλάδα των μεγάλων Αγίων που νίκησαν το ανθρώπινο πάθος της εξουσίας, της αδικίας, της εκμετάλλευσης  και του κέρδους.
        Ναι αυτή η Ωραία Ελλάδα των ανθρώπων και των λαών είναι τώρα πάλι εδώ. Η Ελλάδα του Λεωνίδα με τους Τριακόσιους, αυτά τα παλικάρια που δίδαξαν σε όλη την ανθρωπότητα να μη φοβάται τα στίφη των βαρβάρων. Η Ελλάδα των σοφών, των Αγίων και των μαρτύρων, η Ελλάδα του Ρήγα Φεραίου και των ηρώων του 1821 που δεν μισούσαν τους Τούρκους αλλά μόνο την τουρκική αδικία και τυραννία, είναι τώρα πάλι εδώ.  Όρθια , υπερήφανη, άφοβη, αποφασιστική, δίκαιη, ιεροπρεπής σαλπίζοντας τον ύμνο της παγκόσμιας δημοκρατίας, της παγκόσμιας ανθρωπιάς και της παγκόσμιας ελευθερίας, της ανθρωπιάς του ανθρώπου και της ελευθερίας του ανθρώπου. Ναί, δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα καί χάρη σε εσάς διώκεται τώρα ο εφιάλτης που καθήλωσε τον ελληνικό λαό το 2009,τόν επέλπιζε,τον οδηγούσε στην κατάθλιψη,στην αυτοκτονία,στήν απόγνωση και στήν αίσθηση πώς τελείωσε μία ιστορία χιλιετηρίδων.
        Η Ελλάδα τώρα ξυπνά και σαλπίζει για άλλη μία φορά πρωτοπόρα και άφοβη τον ύμνο της αδελφοσύνης και της συνεργασίας όλων των λαών και όλων των ανθρώπων, τον ύμνο της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, ανθρώπων και λαών, από κάθε τυραννία που θέλουν να επιβάλλουν οι παγκόσμιες τράπεζες και οι παγκόσμιες ελίτ. Την 25η  Ιανουαρίου η Ελλάδα δικαίωσε όλες τις ευαίσθητες ανθρώπινες καρδιές από τους μεγάλους ευρωπαίους διαφωτιστές, που τα έβαλαν με την δυτική φεουδαρχία και την ανθρωποκτόνο αριστοκρατία των αποικιοκρατών και εκμεταλλευτών των λαών που λεηλατούσαν και φόνευαν τους λαούς του κόσμου στην Ασία, στην Αμερική, στην Αραβική χερσόνησο, στα Βαλκάνια, ή που  έδεσαν με αλυσίδες μία ολόκληρη μαύρη ήπειρο την Αφρική και την έσυραν στην απάνθρωπη δουλεία των αμερικανικών φυτειών, μέχρι τον μεγάλο ηγέτη και άνθρωπο τον Γκάντι της Ινδίας, τούς αδερφούς Κένεντυ, τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ της Αμερικής και ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον Ταγκόρ και γιατί όχι και τον Τσέ Γκεβάρα που αληθινά έδωσε την ζωή του για ελευθερωθούν οι λαοί του κόσμου. Να ελευθερωθούν  από τις απάνθρωπες τυραννίες όσων λάτρεψαν ή λατρεύουν το απρόσωπο κέρδος και  το ανθρωποκτόνο χρήμα, αντί της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημιουργικότητας, της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του ανθρώπινου  προσώπου, την εικόνα του ίδιου του Θεού μέσα στον κόσμο.
        Η Ελλάδα που άντεξε τετρακόσια χρόνια απάνθρωπης  δουλείας και τυραννίας, πώς αλήθεια ήταν δυνατόν και πώς είναι δυνατόν να νικηθεί από μερικούς παπανδρέου, μερικούς  σαμαράδες και βενιζέλους ή πάγκαλους που έχασαν κάθε κάλλος και κάθε αίσθηση συμπόνιας, που ούτε τους εαυτούς τους αγαπούν, πραγματικά τραγικές φιγούρες της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας. Τώρα μένει σε εσάς Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμένε να τελειώσετε αυτό το ωραίο  έργο που ξεκινήσατε, χωρίς να νικηθείτε από τις σειρήνες και από τις φιλήδονες Πηνελόπες και όσες άλλες θεές και θεούς θέλουν να φυλακίσουν το  ανθρώπινο σώμα και πνεύμα.
        Εσείς και οι υπουργοί σας μην κλειστείτε στα στενά όρια των συμβούλων και αυλοκολάκων. Ακούστε την καρδιά και την ψυχή του λαού σας. Κρατείστε διαρκή και ζωντανή  επαφή με κάθε άξιο και τίμιο έλληνα πολίτη, εργάτη, επιστήμονα, επιχειρηματία, διανοούμενο και όποιον άλλον έχει να σας πει ή να σας συμβουλεύσει. Κανείς από μόνος του δεν έχει όλη την σοφία και όλη την δύναμη. Όμως όλοι μαζί έχουμε άπειρη σοφία και αστείρευτη δύναμη. Ο ηγέτης που μπορεί να  ακούει τον σοφό και τον άγιο τότε γίνεται ανίκητος, τότε περνά στην αιωνιότητα και τον τιμά όλη η ιστορία και όλη η ανθρωπότητα  και εσείς θα γίνετε ανίκητοι και θα γράψετε μεγαλειώδη ιστορία αν αφουγκραστείτε τον λαό σας, την ψυχή και την καρδιά του. Αν ακούσετε την φωνή του λαού σας θα καταστείτε παγκόσμιο σύμβολο και παγκόσμιο μέτρο.
        Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένε ανοίξατε ένα υπέροχο δρόμο και όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αλλά και όλοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη, σας θαυμάζουν διότι τα βάλατε  με το τέρας που μισεί λαούς και ανθρώπους. Αυτήν τη μυριοκέφαλη Λερναία Ύδρα, τις παγκόσμιες τράπεζες, τον κόπρο του Αυγεία, αυτό  το τυφλό απάνθρωπο και απρόσωπο παγκοσμιοποιημένο  κεφάλαιο που μισεί τον άνθρωπο και ακόμη περισσότερο μισεί τον ίδιο τον εαυτόν του, αφού μισεί τη ζωή και την ενοχοποιεί.
        Οι τράπεζες έχουν ένα νόημα μόνο, να υπηρετούν την ανάπτυξη, τη δημοκρατία, τη  δημιουργικότητα, την πρόοδο, τη συνεργασία. Τώρα το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι  ανθρωποκτόνο και αυτοκτονικό, διότι υπηρετεί μόνο μία μικρή παγκόσμια ελίτ που θέλει να υποδουλώσει ξανά την ανθρωπότητα. Μπορεί με ένα φύσημα του να σας εξαφανίσει αν δεν μείνετε δεμένοι στο κατάρτι της ελληνικής τριήρους, στον ακλόνητο βράχο της ελληνικής ψυχής και αρετής, ταυτισμένοι  δηλαδή με τον ελληνικό λαό και τη διαχρονική του πνευματική  κληρονομιά. Αν ταυτιστείτε με την ωραία ελληνική ψυχή που γέννησε την δημοκρατία και την ανθρωπιά θα είστε ανίκητοι.
        Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, (στον οποίο είπα και έγραψα περίπου τα ίδια πριν μερικά χρόνια τα είχε ακούσει) η Ελλάδα δεν θα έφτανε στα Μνημόνια. Όμως δεν κάλεσε τον ελληνικό λαό και όλους τούς Έλληνες σε συμπαράταξη, αλλά εγκλωβίστηκε στα στενά κομματικά όρια και νικήθηκε. Και εσείς αν δεν απλώσετε τα χέρια  σας σε κάθε Έλληνα και  σε κάθε Ελληνίδα αλλά περιοριστείτε στα στενά όρια των κομματικών συμβουλίων και συμβούλων, θα νικηθείτε και θα συμβιβαστείτε. Το τέρας που ζητά να υποδουλώσει όλη την ανθρωπότητα και να ενοχοποιήσει τον καθημερινό και απλό άνθρωπο ότι είναι ένοχος και  αδικεί μόνο επειδή υπάρχει και ζητά να ζήσει είναι παμμέγιστο καί σιωπηλά εφέρπει σε κάθε κόμμα σε κάθε ανθρώπινη κλειστή ομάδα. Είναι όμως αδύναμο αν ενημερωθούν οι λαοί και αν οι λαοί συνεργαστούν,αν οι ηγέτες μείνουν πιστοί στην δημοκρατία και τήν ανθρωπιά.
        Αν στην Ελλάδα οι μετανάστες μορφωθούν με ελληνικά γράμματα, ελληνική παιδεία, ελληνικό πολιτισμό και με κάθε σεβασμό στις παραδόσεις τους, από πρόβλημα θα γίνουν λύση. Αυτοί θα επιστρέφουν αργότερα στις πατρίδες τους ως φορείς ελληνικού πνεύματος και ελληνικής παιδείας. Αυτοί θα είναι αύριο οι παγκόσμιοι έλληνες πολίτες που θα απλώσουν τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική παιδεία σε όλο τον κόσμο. Θα είναι αυτοί που θα εκδημοκρατίσουν τις αραβικές και τις ισλαμικές χώρες. Και αυτό δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας αλλά στη σφαίρα του εφικτού, αρκεί να ενεργήσει ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική παιδεία σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας.
        Η ελληνική παιδεία και η ελληνική γλώσσα αντί να διώκονται και να περιθωριοποιούνται, όπως έκαναν μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και ήθελαν να τις εξαφανίσουν,  είναι η βάση για τήν εμψύχωση του λαού μας, ίδίως των νέων, αλλά και για την παγκόσμια δημοκρατία και την παγκόσμια οικονομία. Η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει σε παγκόσμιο επίπεδο τα ελληνικά γράμματα και να καταστήσει όλους τους ιστορικούς της χώρους σε παγκόσμια κέντρα γραμμάτων, τέχνης, πολιτισμού και παιδείας. Αυτό από μόνο του μπορεί να καταστεί η βαριά σας βιομηχανία. Η  Πλάκα της Αθήνας, οι ιστορικοί χώροι στην Πελοπόννησο, την Μακεδονία την Κρήτη, το Αιγαίο και όπου αλλού,  να τα αναδείξουμε  σε παγκόσμια σχολεία ελληνικής παιδείας. Η παιδεία δηλαδή και ο πολιτιςμός νά καταστούν η βαριά μας βιομηχανία. Μπορούμε να μετατρέψουμε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια σε παγκόσμια κέντρα επιστημών, τεχνών και γραμμάτων στα οποία θα φοιτούν φοιτητές από όλο τον κόσμο και μάλιστα να διδάσκονται δωρεάν τα ελληνικά  για ένα χρόνο κι έπειτα να συνεχίζουν τις σπουδές τους σε αυτά.
        Ακόμη αν μιλήσετε στην ελληνική καρδιά και στην ελληνική ψυχή, κάτι που ήδη αρχίσατε να κάνετε, δεν έχετε ανάγκη να δανείζεστε από απάνθρωπους και διεθνείς τοκογλύφους. Οι Έλληνες του κόσμου, ένα ευρώ να δίδουν την ημέρα για τη στήριξη της πατρίδας των, η Ελλάδα σε ένα χρόνο θα μετατραπεί σε χώρα υψηλής οικονομικής παραγωγικότητας αρκεί να υπάρχει απόλυτος διαφάνεια. Δεν έχετε ανάγκη τους επενδυτές που δεν τιμούν τον εργάτη και τον θέλουν δούλο, αν μιλήσετε στην ελληνική καρδιά θα έχετε όσα χρήματα χρειάζονται για να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία. Ο Αβραάμ Λίνκον χωρίς χρήμα και χρυσό μόνο με την εμπιστοσύνη του αμερικάνικου λαού και τα πρασινοδολάρια, απλά τραπεζογραμάτια ανέπτυξε τον αμερικανικό κολοσσό. Μία επιτροπή διαφάνειας με τους άριστους των ελλήνων, που θα εγγυάται ότι και το ελάχιστο ευρώ που δίδει ο έλληνας δεν πάει  στις τσέπες των επιτηδείων ή της  κυρίας Μέρκελ, θα ξυπνήσει μέσα στους Έλληνες όλου του κόσμου αλλά και στους φιλέλληνες τόση εμπιστοσύνη που θα γίνουν απερίγραπτα και ιστορικά  θαύματα και θα συσωρευτεί όσο χρήμα απαιτείται για να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία.
         Αλέξη Τσίπρα και Πάνο  Καμμένε μπορείτε να ξανακτίσετε την Ελλάδα μαζί με όλο τον ελληνικό λαό αρκεί να μείνετε τόσο ωραία και διάφανα πρόσωπα όπως σας βλέπουμε τώρα. Αρκεί να μη νικηθείτε από τον φόβο και από τον εαυτό σας. Αφού τα βάλατε με το τέρας δεν έχετε άλλη επιλογή από το να το νικήσετε! Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Δικαιοσύνη, Σοφία, Συστράτευση όλων των Ελλήνων,διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία και συνεργασία με ολα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας,αυτή είναι η ισχύς σας και το αήττητο όπλο σας. Στηρίξτε κάθε επιχειρηματία που σέβεται και τιμά τον κάθε έργαζμενο  και δεν επιδιώκει να κερδοσκοπεί είς βάρος των εργαζομένων. Αναπτύξτε κάθε μορφή εγχώριας οικονομίας. Αξιοποιείστε τους επιστήμονες και τεχνοκράτες και συνδέστε τα πανεπιστήμια με την παραγωγική διαδικασία. Ενισχύστε την καινοτομία σε κάθε επίπεδο. Παιδεία,Υγεία, παροχή υπηρεσιών, ανάπτυξη, διατροφή, εξαγωγές, καινοτομικός τουρισμός, όλα αυτά και πολλά άλλα μπορούν να αποτελέσουν τη βαριά μας βιομηχανία. Εφαρμογή του πόθεν έσχες καθημερινά και για όλους, στήριξη των τίμιων επιχειρηματιών με κάθε τρόπο, αξιοκρατία σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας, ανάδειξη και περιφρούρηση της ποιότητας σε κάθε μορφή λειτουργίας του κοινωνικού βίου, εκδημοκρατισμός των ΜΜΕ, παραγωγή, καινοτομική γεωργία και βιομηχανία, επιστήμη, παιδεία, όλα αυτά είναι τα ανίκητα όπλα σας.
        Αν αυτά τα ζωστείτε θα γράψετε μεγάλη και ωραία ιστορία και όλοι οι Έλληνες θα σας ακολουθήσουν. Άλλοι θα προσπαθήσουν να σας διασπάσουν και να χωρίσουν τον ελληνικό λαό σε κομμάτια, όμως δεν θα το πετύχουν, όσο και αν προσπαθήσουν, εαν εσείς δεν νικηθείτε απο τους εαυτούς σας και τους αυλοκόλακες. Ακόμη δε και αν καποιος απο εσάς πάρει αυτονομία στις επόμενες εκλογές να μην χωρίσετε σαν κόμματα έως ότου ξανακτίσετε την Ελλάδα. Την Ελλάδα την νικούσε  πάντα ένας μοναδικός εχθρός, η ζήλεια και η διχόνοια. Αν εσείς τα νικήσετε δεν θα νικηθείτε και μαζί σας δεν θα νικηθεί ούτε η Ελλάδα, ούτε οι έλληνες.