Για το αεροδρόμιο Λυδία στον Αμυγδαλεώνα και τις προοπτικές ανάπτυξής του μετά την παραχώρηση του στην Egnatia Aviation μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρίας Δημήτρης Λυμπεράκης.

 

 

Ξεκαθάρισε πως το αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας όπως αυτό του Αμυγδαλεώνα δεν είναι προσβάσιμο σε τουρίστες και σε αεροπορικές εταιρίες. Όπως είπε είναι ένα αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται κυρίως από ιδιώτες πιλότους και ιδιοκτήτες αεροσκαφών από αεροπλάνα εντός και εκτός Ελλάδας μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες.

 

Τόνισε πως είναι ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο για ιδιώτες χρήστες που επισκέπτονται την Ελλάδα ή κάνουν κάποιου άλλου είδους δραστηριότητες όπως η εκπαίδευση πιλότων.

 

Είπε ωστόσο ότι το αεροδρόμιο Λυδία ανοίγει τον δρόμο για τον αεροπορικό τουρισμό. «Σε αυτό το είδος του τουρισμού ο επισκέπτης δεν θα έρθει για να επισκεφτεί την Καβάλα, θα έρθει για να επισκεφθεί την Ελλάδα με το αεροπλάνο του και τους φίλους του. Θα έρθει στην Καβάλα θα κάνει μια στάση και θα πάει στον επόμενο προορισμό σε κάποιο άλλο μέρος και στη συνέχεια θα γυρίσει στη χώρα του με το δικό του αεροπλάνο.

 

Στην Ευρώπη υπάρχουν 43.000 τέτοια αεροσκάφη τα οποία χρησιμοποιούνται από 360.000 πιλότους αλλά και τους φίλους τους και την οικογένειά τους προκειμένου να εκδράμουν με αυτόν τον τρόπο. Είναι παρόμοιο με τον οδικό τουρισμό αλλά με διαφορετικό μέσο», είπε ο κ. Λυμπεράκης.