αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα

Για το αεροδρόμιο Λυδία στον Αμυγδαλεώνα και τις προοπτικές ανάπτυξής του μετά την παραχώρηση του στην Egnatia Aviation μίλησε στο κανάλι της Ναυτεμπορικής ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρίας Δημήτρης Λυμπεράκης.

Η Αερολέσχη Σερρών διοργανώνει Πανελλήνιο Αγώνα Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2024, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ).

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου, η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) διοργανώνει τους πανελλήνιους αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών τριών αξόνων 2024, στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας.

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, Lydia Aerodrome, της Egnatia Aviation, έγινε το σκηνικό για ένα ιστορικό γεγονός.

Το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο γενικής αεροπορίας στην Ελλάδα, το «Λυδία», είναι πλέον γεγονός και ετοιμάζεται να περάσει σε μια καινούργια εποχή εξέλιξης και ανάπτυξης με την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα αεροδρόμια στον κόσμο.

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου,

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης της Egnatia Aviation, με ανάρτηση του, ενημέρωσε πως έγινε νέο ρεκόρ πτήσεων στο αεροδρόμιο “Λυδία” του Αμυγδαλεώνα Καβάλας, με 213 πτήσεις να γίνονται στις 10 Απριλίου του 2024.

Το νέο αεροδρόμιο «Λυδία» στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, είναι το δεύτερο αεροδρόμιο που λειτουργεί στο νομό, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο της Ελλάδας.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου έξω από τον Αμυγδαλεώνα κοντά στο αεροδρόμιο στη διασταύρωση του Ζυγού, μετά τη σύγκρουση δύο οχημάτων.

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα αναμένεται να επισκεφθεί σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την περιοδεία του στη Θράκη σήμερα και αύριο.

Κανονικά αδειοδοτημένο εξοπλισμένο, στελεχωμένο με πλήρως εκπαιδευμένα στελέχη είναι το αεροδρόμιο Καβάλας – Αμυγδαλεώνα «Λυδία».

Έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της στο Lydia Aerodrome, το πρώτο Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στη χώρα μας, είναι η «Egnatia Aviation», η οποία ολοκλήρωσε στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας την Α’ Φάση του φιλόδοξου επενδυτικού της προγράμματος

Το πρώτο Ελληνικό, ιδιωτικής μορφής, αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στον Αμυγδαλεώνα είναι γεγονός.

Εντυπωσιακές νυχτερινές φωτογραφίες από το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα δημοσίευσε ο Δημήτρης Λυμπεράκης.

Σε δύο εβδομάδες, ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να προσέλθει για έλεγχο επιτροπή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία θα δώσει την σχετική έγκριση λειτουργίας του αεροδρομίου. 

«Τα κέρδη της τοπικής κοινωνίας θα είναι πολλά» δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Egnatia Aviation, Δημήτρης Λυμπεράκης με αφορμή την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα από την εταιρία. 

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το προσχέδιο του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα και το πως θα μετατραπεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Egnatia Aviation. Το αεροδρόμιο που είναι εγκαταλελειμμένοι από το 1994 αλλάζει ριζικά όπως μπορεί κάποιος να δει και από τις εικόνες που παρουσίασε η εταιρεία. 

Στην Καβάλα μεταφέρεται όλη η δραστηριότητα της σχολής πιλότων, Egnatia Aviation μετά την απόφαση της εταιρίας να αποχωρήσει από

Τη Δευτέρα αρχίζουν τα έργα στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα μετά την έκδοση της απαραίτητης άδειας. 

 

Αρχίζουν από την Δευτέρα, καιρού επιτρέποντος, οι εργασίες στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η υπόθεση της αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα μετά την υπογραφή του φακέλου του πλειοδοτι

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού και εγκρίθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η εκμίσθωση του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα

Ανακοινώνεται η διεξαγωγή δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού προς εκμίσθωση των κατωτέρων εκτάσεων εντός του Α/Δ Αμυγδαλεώνα Καβάλας

Ενδιαφέρον για το ακίνητο έχει εκφράσει η εταιρεία Εγνατία Aviation η οποία είχε απορρίψει τους όρους της παραχώρησης της προηγούμενης κυβέρνησης το 2017 ενώ αντιρρήσεις υπήρχαν και από τη Fraport.

Αν θέλεις τελικά από τη μία να συντηρείς το κλίμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, να ρίχνεις νερό στο μύλο των εθνικιστών και των φασιστών και από την άλλη να προετοιμάζεις το έδαφος για να επιταχυνθεί το ξεπούλημα της δημόσιας γης

«Ας αφυπνιστεί επιτέλους η διοίκηση του Δήμου!» λέει ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος συμπληρώνοντας ότι «το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί για δικό του όφελος το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα»...