Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λωλίδης μοιράζεται κάποιες φωτογραφίες από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, και εκφράζει τους προβληματισμούς του για την εικόνα της πόλης, με graffiti να υπάρχουν σε πολλά σημεία στα σκαλάκια πάνω από την πλατεία Ηρώων στον Κήπο και απέναντι από το δημαρχείο.

 

Τα σκαλάκια φαίνεται πως δεν είχαν καθαριστεί και προετοιμαστεί για τις εκδηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη. Το μνημείο του ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη στο πάρκο Φαλήρου, επίσης είχε δεχθεί “επίθεση” από graffiti.

 

Ο κ. Λωλίδης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο θα μου πείτε γιατί γκρινιάζω πάλι... αλλά ειλικρινά, μόνο εγώ έχω τέτοια ευαισθησία με την δημόσια αισθητική;

 

Λοιπόν, αυτή είναι η εικόνα απέναντι από το δημαρχείο και πάνω από το Ηρώον. Έλεος και μη χειρότερα!!!

 

Γιορτή των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, γιορτή του Πολιούχου, κατάθεση στεφάνων και η απαράδεκτη εικόνα σε πρώτο πλάνο. Δηλαδή η διοίκηση του Δήμου Καβάλας βλέπει κάθε μέρα αυτή την άθλια εικόνα απέναντι από το δημαρχείο και δεν ενοχλείται; Κανένας; Τίποτα; Τόσο δύσκολο ήταν να τα καθαρίσουν; Ούτε οι σκάλες δεν πλύθηκαν να ασπρίσουν τα μάρμαρα.

 

Όλοι οι τουρίστες που έρχονται σε αυτή την έρημη πόλη δύο σημεία επισκέπτονται: Την Παναγία (παλιά πόλη... άλλη πικρή ιστορία) και την οδό Κύπρου με τα διατηρητέα κτίσματα, άντε και την παραλία, αλλά εκεί είναι απαγορευμένη ζώνη... ακόμα πιο πικρή ιστορία. 

 

Επιτέλους, λίγη φροντίδα, λίγη μέριμνα για την εικόνα της πόλης. Έχει που έχει τα χάλια της ας μην την αποτελειώσουμε με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και την ηλιθιότητα όλων εκείνων που την βανδαλίζουν."