"Στου Ζαχαριάδη" ήταν ο τίτλος από το 7ο βιβλίο της σειράς "Ιστορικά της Χρυσούπολης" που έχει εκδοθεί από τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Α.Ε η παρουσίαση του οποίου έγινε το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου στον χώρο του Μουσείου από τον Φιλόλογο Ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλο

 

Το θέμα αναφέρεται σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα 6.500 τ.μ. καπναποθηκών γραφείων και σπιτιών που δέσποζε μέσα στο κέντρο της πόλης από το 1924 μέχρι το 1996 όπου κατεδαφίστηκαν, δίνοντας την θέση τους στην σημερινή πλατεία Παπανδρέου και στο πάρκινγκ το μόνο κτήριο από τα παραπάνω που παρέμεινε είναι η οικία Ζαχαριάδη σημερινή Τράπεζα Πειραιώς. 

 

Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ήταν η παρουσίαση τριανταπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ που έγινε από τον συγγραφέα με την βοήθεια της τεχνολογίας για την αναπαράσταση του χώρου όπως αυτός λειτούργησε μεσα στην πορεία του χρόνου.

 

Το βιβλίο προλόγισε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Χαϊτίδου Χριστίνα.  Στην εκδήλωση πέραν του δημάρχου παρέστησαν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη ο πατέρας Αδαμάντιος ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποί συλλόγων και πλήθος πνευματικού κόσμου.

 

(δελτίο Τύπου)