Φορτηγό πλοίο με σημαία του Καμερούν προσάραξε στο λιμάνι της Κεραμωτής το μεσημέρι της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμεναρχείου:

 

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας για την προσάραξη ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Καμερούν, με δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κεραμωτής.

 

Συγκριμένα, μετά τον απόπλου του από το εμπορικό λιμάνι «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β» της Νέας Καρβάλης, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή στην περιοχή Άκρα, δυτικά του κόλπου Κεραμωτής. Στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής, καθώς και ένα (01) περιπολικό όχημα.

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έγινε επιθεώρηση του πλοίου από ιδιώτες δύτες και διαπιστώθηκε η καλή του κατάσταση. Το Φ/Γ πλοίο, με τη συνοδεία του ρυμουλκού «ΑΝΙΜΑ Ζ» Ν.Θ. 1361 και του περιπολικού σκάφους, ξεκίνησε αυτοδύναμα για το αγκυροβόλιο του λιμανιού «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β» της Νέας Καρβάλης όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

(δελτίο Τύπου)