Αλλάζει το σκηνικό με τον καιρό στην Καβάλα, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει από το απόγευμα της Πέμπτης (13/06), ενώ την Παρασκευή (14/06) θα υπάρξουν βροχές και πιθανότατα και καταιγίδες.

 

Σε εκτίμηση του για τον καιρό το meteokav.gr αναφέρει τα εξής:

“Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει αύριο ο καιρός στο Δήμο Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τα τοπικά φαινόμενα αστάθειας και την πρόσκαιρη στροφή των ανέμων σε βοριάδες.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 

 

  1. Σήμερα Πέμπτη (13/6) τις απογευματινές - βραδινές ώρες υπάρχει μία μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά και στο βόρειο άκρο του Δήμου Καβάλας. 

 

  1. Αύριο Παρασκευή (14/6) από τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες τοπικά θα είναι αυξημένες. Έτσι, τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων διακρίνεται ως εξής:

 

  • Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στο βόρειο και ανατολικό άκρο του Δήμου Καβάλας 
  • Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά στα ορεινά
  • Μικρή πιθανότητα σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου Καβάλας 
  • Μικρή πιθανότητα για τοπικά και πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα ή χαλάζι, κυρίως σε περιοχές των κατηγοριών 1) και 2).

 

Οι άνεμοι από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από τις απογευματινές ώρες και μετά.

 

  1. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά - ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ την Κυριακή υπάρχει μία μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές  κυρίως στα ορεινά και βορειότερα τμήματα τις απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια, για τουλάχιστον 5 ημέρες, η θερμοκρασία θα κινείται σε φυσιολογικά - ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα χωρίς γενικευμένη αστάθεια.”