Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 19.30 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα παρουσιάσει τον 23ο τόμο των «Θασιακών». 

 

Ο 23ος τόμος των «Θασιακών», έχει πλούσια θεματολογία, και ασχολείται με άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Θάσου.

 

Όσοι παραστούν θα λάβουν δωρεάν τον τόμο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της ΘΕΚ αναφέρει τα εξής:

“Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του 23ου τόμου των «Θασιακών» την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

 

Τον τόμο, που περιέχει τα πρακτικά του Θ΄ Συμποσίου Θασιακών Μελετών, θα παρουσιάσει ο Κων/νος Χιόνης, Πρόεδρος Εταιρείας Θασιακών Μελετών, Επιμελητής των «Θασιακών».

 

Προλογίζει ο Νικόλαος Τσιλογεώργης, Πρόεδρος Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Ο τόμος είναι αφιερωμένος στον Αναστάσιο Δ. Καπόλλα, επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 

Ο 23ος τόμος των «Θασιακών», με την πλούσια θεματολογία των 37 εργασιών που περιέχει, διαφωτίζει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Θάσου, συμπληρώνει την τοπική βιβλιογραφία και πλουτίζει, ακόμη περισσότερο, την εκδοτική δράση του Συλλόγου μας.

 

Η επιμελημένη έκδοση πραγματοποιήθηκε από τις Εκδόσεις Ξυράφι του Ιωάννη Γανίτη. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη και τους φίλους της Θασιακής Ένωσης Καβάλας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 

Όσοι παραστούν θα λάβουν δωρεάν τον τόμο.”