Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως και 21 Μαΐου 2024 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης εννέα άτομα ελληνικής και δύο (2) ξένης καταγωγής.

 

Σχηματίσθηκαν σε βάρος τους έντεκα ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων κατά περίπτωση.

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της αστυνομίας, στην πρώτη περίπτωση, την 17-5-2024 το απόγευμα στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής συνέλαβαν έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών τον έναν ημεδαπό, ο οποίος παρέλαβε από αποθήκη του ΚΤΕΛ δέμα που του είχε αποσταλεί με λεωφορείο και περιείχε μικροποσότητα κοκαΐνης, ενώ όπως διαπιστώθηκε ήταν παραλήπτης ενός ακόμα δέματος που περιείχε μικροποσότητα κοκαϊνης και του είχε αποστελεί με τον ίδιο τρόπο.

 

Επίσης στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και μία συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης τα οποία και κατασχέθηκαν μαζί με τις ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

 

Επιπλέον, σε δέκα ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν επτά ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς σε περιοχές της Καβάλας και έναν ημεδαπό στην Κομοτηνή,  διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τρεις οικίες και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, συνολικά 17 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12,4 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητες κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης και μία σιδερογροθιά.

 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έντεκα υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής και το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.

(δελτίο Τύπου)