Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος με τίτλο "Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις." 

 

Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Καβάλας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Τα Ειρηνοδικεία Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου καταργούνται. 

 

 

Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Καβάλας ορίζονται: 

  • α) το Παγγαίο, στην κατά τόπον αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ο Δήμος Παγγαίου και 
  • β) η Θάσος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. 

 

 

Διαβάστε παρακάτω τι ισχύει πλέον μετά τον νέο νόμο για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

 

α) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ορίζονται Πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Αγρίνιο. Τα Ειρηνοδικεία Μεσολογγίου, Αγρινίου, Βάλτου και Ναυπάκτου καταργούνται. Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται το Μεσολόγγι. 

ADVERTISING

 

 

β) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ναυπλίου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ναύπλιο. Τα Ειρηνοδικεία Ναυπλίου, Άργους και Μάσσητος (Κρανίδι) καταργούνται. 

 

γ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Τριπόλεως, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Τρίπολη. Τα Ειρηνοδικεία Τριπόλεως, Μεγαλόπολης, Δημητσάνας (Ψωφίδος) και Άστρους καταργούνται. 

 

δ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Άρτας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Άρτα. Το Ειρηνοδικείο Άρτας καταργείται. 

 

ε) Στην Περιφέρεια Αττικής, διατηρούνται τα Πρωτοδικεία Αθηνών και Πειραιώς, ως έδρες πρωτοδικείων, καθώς και οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιώς. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών ιδρύεται ποινικό τμήμα.

 

στ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ορίζονται Πρωτοδικείο Αχαΐας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας, με έδρα την Πάτρα. Τα Ειρηνοδικεία Πατρών, Δύμης, Αιγιαλείας, Ακράτας και Καλαβρύτων καταργούνται.

 

ζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ορίζονται Πρωτοδικείο Βοιωτίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά. Τα Ειρηνοδικεία Λιβαδειάς και Θηβών καταργούνται.

 

η) Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών διατηρούνται το Πρωτοδικείο Γρεβενών, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γρεβενά. Το Ειρηνοδικείο Γρεβενών καταργείται. 

 

 

θ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Δράμας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Δράμα. Το Ειρηνοδικείο Δράμας καταργείται. 

 

ι) Στις Περιφερειακές Ενότητες Κω και Καλύμνου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κω, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κω. Τα Ειρηνοδικεία Κω, Καλύμνου και Λέρου καταργούνται. 

 

ιβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διατηρούνται

 

 1) το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Το Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης καταργείται.

 

2) το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ορεστιάδα. Τα Ειρηνοδικεία Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου καταργούνται. 

 

ιγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χαλκίδας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Χαλκίδα. Τα Ειρηνοδικεία Χαλκίδας, Κύμης, Ταμινέων, Ιστιαίας και Καρύστου καταργούνται.

 

ιδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Καρπενήσι. Το Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας καταργείται. 

 

ιε) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ζακύνθου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Ζάκυνθο. Το Ειρηνοδικείο Ζακύνθου καταργείται. 

 

ιστ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ορίζονται Πρωτοδικείο Ηλείας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με έδρα τον Πύργο. Τα Ειρηνοδικεία Πύργου, Αμαλιάδας, Αρήνης (Ζαχάρω), Ολυμπίων (Πελόπιο), Μυρτουντίων και Γαστούνης καταργούνται. 

 

ιζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Βέροιας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Βέροια. Τα Ειρηνοδικεία Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Βέροιας ορίζεται η Νάουσα, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

 

ιη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ηράκλειο. Τα Ειρηνοδικεία Ηρακλείου, Πύργου, Καστελλίου-Πεδιάδος και Μοιρών καταργούνται.

 

ιθ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ηγουμενίτσα. Το Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας καταργείται. 

 

κ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα Ειρηνοδικεία Θεσσαλονίκης, Βασιλικών, Κουφαλίων και Λαγκαδά καταργούνται.

 

κα) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Ιωάννινα. Τα Ειρηνοδικεία Ιωαννίνων και Κόνιτσας καταργούνται.

 

κβ) Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Καβάλας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Τα Ειρηνοδικεία Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Καβάλας ορίζονται: α) το Παγγαίο, στην κατά τόπον αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ο Δήμος Παγγαίου και β) η Θάσος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. 

 

κγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Καρδίτσας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καρδίτσα. Το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας καταργείται. 

 

κδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς διατηρούνται το Πρωτοδικείο Καστοριάς, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καστοριά. Το Ειρηνοδικείο Καστοριάς καταργείται.

 

κε) Στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κέρκυρας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κέρκυρα. Το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας καταργείται. 

 

κστ) Στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Αργοστόλι. Τα Ειρηνοδικεία Αργοστολίου και Σαμαίων καταργούνται.

 

κζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κιλκίς, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Κιλκίς. Τα Ειρηνοδικεία Κιλκίς και Πολυκάστρου καταργούνται. 

 

κη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κοζάνης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κοζάνη. Τα Ειρηνοδικεία Κοζάνης και Εορδαίας καταργούνται. 

 

κθ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κορίνθου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κόρινθο. Τα Ειρηνοδικεία Κορίνθου, Νεμέας, Σικυώνος και Ξυλοκάστρου καταργούνται. 

 

λ) Στις Περιφερειακές Ενότητες Σύρου, Κέας-Κύθνου, Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου, Πάρου και Τήνου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Σύρου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Σύρο. Τα Ειρηνοδικεία Σύρου, Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου, Πάρου και Τήνου καταργούνται. 

 

λβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ορίζονται Πρωτοδικείο Λακωνίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Λακωνίας, με έδρα τη Σπάρτη. Τα Ειρηνοδικεία Σπάρτης, Γυθείου, Επιδαύρου Λιμηράς και Νεαπόλεως Βοιών καταργούνται. 

 

λγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λάρισας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λάρισα. Τα Ειρηνοδικεία Λάρισας, Ελασσόνας και Φαρσάλων καταργούνται. 

 

λδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λασιθίου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Νεάπολη. Τα Ειρηνοδικεία Λασιθίου, Σητείας και Ιεράπετρας καταργούνται.

 

λε) Στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Λήμνου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Μυτιλήνη. Τα Ειρηνοδικεία Μυτιλήνης, Καλλονής, Πλωμαρίου και Λήμνου καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης ορίζονται: α) η Καλλονή, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και β) η Λήμνος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου.

 

λστ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λευκάδας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λευκάδα. Τα Ειρηνοδικεία Λευκάδας και Βόνιτσας καταργούνται.

 

λζ) Στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων διατηρούνται το Πρωτοδικείο Βόλου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Βόλο. Τα Ειρηνοδικεία Βόλου, Αλμυρού και Σκοπέλου καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Βόλου ορίζονται: α) ο Αλμυρός, στην κατά τόπον αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ο Δήμος Αλμυρού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και β) η Σκόπελος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων.

 

λη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ορίζονται Πρωτοδικείο Μεσσηνίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα. Τα Ειρηνοδικεία Καλαμάτας, Πύλου, Κυπαρισσίας και Πλαταμώδους καταργούνται. Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας ορίζεται η Κυπαρισσία. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας ορίζεται η Πύλος.

 

λθ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ξάνθης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ξάνθη. Το Ειρηνοδικείο Ξάνθης καταργείται. Ο

 

 

μ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 

 

α) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Έδεσσας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Έδεσσα. Τα Ειρηνοδικεία Έδεσσας, Αλμωπίας (Αριδαία) και Σκύδρας καταργούνται. 

 

β) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γιαννιτσά. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών εμπίπτει ο Δήμος Πέλλας. Το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών καταργείται.

 

μα) Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κατερίνης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κατερίνη. Τα Ειρηνοδικεία Πιερίας και Κολινδρού καταργούνται.

 

μβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Πρέβεζας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Πρέβεζα. Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας καταργείται. 

 

μγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ρεθύμνης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ρέθυμνο. Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης καταργείται.

 

μδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ροδόπης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κομοτηνή. Το Ειρηνοδικείο Ροδόπης καταργείται. 

 

με) Στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Σάμου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Βαθύ. Τα Ειρηνοδικεία Σάμου, Καρλοβασίου και Ικαρίας καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Σάμου ορίζονται: α) το Καρλόβασι, και β) η Ικαρία

 

μστ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διατηρούνται το Πρωτοδικείο Σερρών, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τις Σέρρες. Τα Ειρηνοδικεία Σερρών, Σιντικής (Σιδηρόκαστρο), Νιγρίτας και Ροδολιβούς καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Σερρών ορίζονται: α) το Σιδηρόκαστρο (Σιντική), και β) το Ροδολίβος

 

μζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διατηρούνται το Πρωτοδικείο Τρικάλων, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Τρίκαλα. Τα Ειρηνοδικεία Τρικάλων και Καλαμπάκας καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Τρικάλων ορίζεται η Καλαμπάκα.

 

μη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λαμίας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λαμία. Τα Ειρηνοδικεία Λαμίας και Αταλάντης καταργούνται.

 

μθ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Φλώρινας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Φλώρινα. Τα Ειρηνοδικεία Φλώρινας και Αμυνταίου καταργούνται. 

 

ν) Στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Άμφισσας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Άμφισσα. Το Ειρηνοδικείο Άμφισσας καταργείται. 

 

να) Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τον Πολύγυρο. Τα Ειρηνοδικεία Πολυγύρου, Κασσάνδρας, Νέων Μουδανιών και Αρναίας καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής ορίζονται τα Νέα Μουδανιά. 

 

νβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χανίων, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Χανιά. Τα Ειρηνοδικεία Χανίων και Βάμου καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Χανίων ορίζεται ο Βάμος. 

 

νγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χίου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Χίο. Το Ειρηνοδικείο Χίου καταργείται.

 

Εφετεία 

2. Οι έδρες και οι περιφέρειες των εφετείων ορίζονται

 

ως εξής:

 

α) Εφετείο Αθηνών, με έδρα την Αθήνα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Αθηνών εμπίπτει η περιφέρεια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

 

β) Εφετείο Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Αιγαίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Σύρου, Νάξου και Σάμου.

 

γ) Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου.

 

δ) Εφετείο Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Βορείου Αιγαίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μυτιλήνης και Χίου.

 

ε) Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

 

στ) Εφετείο Δυτικής Στερεάς, με έδρα το Αγρίνιο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δυτικής Στερεάς εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

 

ζ) Εφετείο Δωδεκανήσου, με έδρα τη Ρόδο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δωδεκανήσου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ρόδου και Κω.

 

η) Εφετείο Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Εύβοιας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Βοιωτίας και Χαλκίδας.

 

θ) Εφετείο Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Σερρών, Κιλκίς και Κατερίνης.

 

ι) Εφετείο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή. Στην περιφέρεια του Εφετείου Θράκης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

 

ια) Εφετείο Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ιωαννίνων εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας.

 

ιβ) Εφετείο Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Καλαμάτας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μεσσηνίας και Λακωνίας.

 

ιγ) Εφετείο Κέρκυρας, με έδρα την Κέρκυρα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Κέρκυρας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.

 

ιδ) Εφετείο Κρήτης, με έδρα τα Χανιά. Στην περιφέρεια του Εφετείου Κρήτης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χανίων και Ρεθύμνης.

 

ιε) Εφετείο Λαμίας, με έδρα τη Λαμία. Στην περιφέρεια του Εφετείου Λαμίας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Λαμίας, Άμφισσας και Ευρυτανίας.

 

ιστ) Εφετείο Λάρισας, με έδρα τη Λάρισα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Λάρισας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων.

 

ιζ) Εφετείο Ναυπλίου, με έδρα το Ναύπλιο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ναυπλίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Τριπόλεως, Ναυπλίου και Κορίνθου.

 

ιη) Εφετείο Πατρών, με έδρα την Πάτρα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Πατρών εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αχαίας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

 

ιθ) Εφετείο Πειραιώς, με έδρα τον Πειραιά. Στην περιφέρεια του Εφετείου Πειραιώς εμπίπτει η περιφέρεια του Πρωτοδικείου Πειραιά.