Το Business Insider παρουσιάζει 23 λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου όμορφα μέρη στον πλανήτη και τα οποία μπορείτε να απολαύσετε χωρίς την πολυκοσμία που μερικές φορές χαλάει την μαγεία του προορισμού. Κρυμμένες παραλίες, οάσεις πρασίνου και μυστικές σπηλιές είναι μερικά από τα σημεία που επέλεξε ο δημοφιλής ιστότοπος και φυσικά ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί.

 

Πρόκειται για τη Θάσο και την περίφημη Γκιόλα, μια φυσική πισίνα με πράσινο νερό που τη χωρίζει ένας βράχος από τη θάλασσα.

 

Δείτε ποια είναι τα 23 μέρη που ξεχωρίζει το Business Insider:

1. Κρυμμένη Παραλία – Νησιά Μαριέτα

hidden_marietas_0

Είναι μια μυστική παραλία με κρυστάλλινα νερά, την οποία οι τουρίστες μπορούν να προσεγγίσουν κολυμπώντας ή με καγιάκ διαμέσου ενός τούνελ.

2.Huacachina

huacachina-ica

Είναι μια όαση, 5 ώρες από την Λίμα του Περού.

3.Blagaj

blagaj

Αυτό το χωριό είναι γνωστό για το μοναστήρι του. αλλά και τη θέα στο ποτάμι.

4.Λίμνη Hillier

Lake-Hillier

Αυτή η λίμνη που βρίσκεται στην Αυστραλία έχει χρώμα ροζ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο λόγος που το νερό είναι ροζ είναι ένα μυστήριο, αλλά πολλοί πιστεύουν πως είναι αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητας του σε αλάτι και ένα συγκεκριμένο είδος βακτηρίου.

5. Η Σχισμή Silfra 

Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Thingvellir στην Ισλανδία. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που μπορεί κανείς να κολυμπήσει ανάμεσα σε 2 ηπείρους. Σε κάποια σημεία είναι τόσο στενό που μπορείτε να αγγίξετε τις 2 ηπείρους, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

6. Isola Bella

Το 1600 η Isola Bella μετατράπηκε από έναν βράχο στη μέση της ιταλικής λίμνης Maggiore, σε ένα όμορφο παλάτι και εντυπωσιακούς κήπους.

7. Το χωριό του Ποπάι 

Popeye-Village-Malta

Βρίσκεται στη Μάλτα και είναι το μέρος, όπου γυρίστηκε η ταινία του 1980 «Popeye».

8. Dongchuan Red Land

dongchuan-red-land2

Βρίσκεται στην πόλη Xintian στην Κίνα και είναι γνωστή για τα κόκκινα χρώματα της, το χώμα περιέχει οξειδωμένο σίδηρο και μεταλλικά στοιχεία που προκαλούν αυτή την πανδαισία χρωμάτων.

9. «Πόρτα της Κολάσεως»

door-hell

Βρίσκεται στο Derweze του Τουρκμενιστάν. Είναι μια τεράστια τρύπα φωτιάς.

10. Island of Flores

flores-700x350

Το νησί Φλόρες, βρίσκεται στο δυτικότερο σημείο στο αρχιπέλαγος των Αζορών στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας και παίρνει το όνομά του από τα πλούσια αγριολούλουδα που περιβάλλουν την περιοχή. Έχει, επίσης, φυσικές θερμές πηγές και λιμνοθάλασσες ιδανικές για ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

11. Γκιόλα Θάσος

giola

Η Γκιόλα είναι μια φυσική πισίνα στην Θάσο. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση λίμνης, αποτελεί κάτι σαν λιμνοθάλασσα, μια φυσική πισίνα με πράσινα νερά στο πλάι της θάλασσας.

12. Las Lajas Sanctuary

Las Lajas Sanctuary

Μια εντυπωσιακή εκκλησία που ενώνει την Κολομβία με το Εκουαδόρ.

13. Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses

Κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, το Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses στην Maranhão της Βραζιλίας, είναι ένα αξέχαστο θέαμα. Η βροχή δημιουργεί χιλιάδες λιμνοθάλασσες. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, όταν οι πισίνες είναι πιο γεμάτες.

14. Semuc Champey

Βρίσκεται στη Γουατεμάλα και είναι ένας παράδεισος για όσους αναζητούν γαλαζοπράσινα νερά κρυμμένα μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο.

15.Rotorua

rotorua

Οι θερμές πηγές της Rotorua στη Νέα Ζηλανδία είναι γνωστές για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

16.Setenil de las Bodegas

Setenil-de-Las-Bodegas-3[6]

Αυτή η πόλη χτίστηκε σε ένα δίκτυο σπηλαίων που βρίσκεται στα βράχια πάνω από το Ρίο Trejo στην Ισπανία. Τα λευκά σπίτια έχουν χτιστεί μέσα σε αυτό το δίκτυο, και μερικοί έχουν ακόμη και στέγες που είναι από βράχια.

17.Namaqualand

Namaqualand

Βρίσκεται στη Ναμίμπια στην Αφρική και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του πλανήτη.

18.Grotte de St Marcel d’Ardèche 

Grotte de St Marcel d’Ardèche

Ανακαλύφθηκε το 1836 από έναν κυνηγό. Βρίσκεται στη Γαλλία και οι ταξιδιώτες θα εντυπωσιαστούν από αυτό το υπόγειο δίκτυο βράχων και λιμνών.

19.Rangiroa

Rangiroa

Είναι μια τεράστια ατόλη σε σχήμα δακτυλίου στη Γαλλική Πολυνησία, που είναι γνωστή για τα στρείδια που παράγουν μαύρα μαργαριτάρια. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα σημεία για καταδύσεις στον κόσμο, και οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα δελφίνια, σαλάχια, πράσινες χελώνες και καρχαρίες.

20.Castellucio di Norcia

castelluccio

Η μικρή πόλη Castellucio di Norcia βρίσκεται κοντά στην Norcia της Ιταλίας. Η πόλη είναι γνωστή για τα εντυπωσιακά λουλούδια και το μοναδικό τοπίο που δημιουργούν μόλις ανθήσουν.

21.Jericoacoara

Jericoacoara

Είναι ένα μικρό ψαροχώρι περίπου 200 μίλια από την Fortaleza στη Βραζιλία. Είναι ο ιδανικός προορισμός αν αποζητάτε παραλίες με άμμο.

22.Τα μαρμάρινα σπήλαια

Marble Caves

Τα μαρμάρινα σπήλαια βρίσκονται σε μια χερσόνησο που βρέχονται από τη λίμνη General Carrera στη Χιλή. Πρόκειται για ένα μαγευτικό δίκτυο σπηλαίων.

23.Pangong Tso

Pangong-Tso

Pangong Tso είναι μια λίμνη που εκτείνεται πάνω από 60 μίλια από την Ινδία στην Κίνα, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες λίμνες στην Ασία. Με πεντακάθαρα νερά που αντικατοπτρίζουν ορεινό περιβάλλον.