Ένταση επικράτησε στη Βουλή, μετά από τοποθέτηση του βουλευτή της “Νίκης”, Νίκου Παπαδόπουλου, για το χαστούκι που δέχτηκε η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη.

 

Ο βουλευτής της “Νίκης” τόνισε «βεβαίως την καταδικάζουμε την βία αλλά ποιος την προκαλεί τη βία. Τολμάτε να πηγαίνετε στις εκκλησίες που σας χλευάζουν και ακόμα πηγαίνετε. Δεν καταλαβαίνετε ότι πήγατε 100% απέναντι στην Αγία Γραφή;» (αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών).

 

 

Αρχικά δήλωσε: 

«Oι πιστοί Χριστιανοί έχουν αρχίσει να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες. Eίδαμε ότι στο τελευταίο νομοσχέδιο επιβλήθηκε η άποψη του 10% του πληθυσμού στο θέλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. 

 

Δώσαμε παιδιά και δικαιώματα τεκνοθεσίας στις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες, τις προάγετε αυτές, δεν ξέρω πως θα λύσετε το δημογραφικό με αυτό, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι διχάζετε για ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό. 

 

Να γίνονται επεισόδια μεταξύ των νεαρών γιατί έχει θιγεί το κοινό αίσθημα έπρεπε να τα σκεφτείτε αυτά», 

 

σημείωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ. Στη συνέχεια ανέφερε:

«Βεβαίως την καταδικάζουμε την βία αλλά ποιος την προκαλεί τη βία».

 

Aπευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, είπε:

«Και τολμάτε να πηγαίνετε στις εκκλησίες που σας χλευάζουν και ακόμα πηγαίνετε. Δεν καταλαβαίνετε ότι πήγατε 100% απέναντι στην Αγία Γραφή;”».

 

Ακολούθησε ένταση στην Ολομέλεια, με την προεδρεύουσα της Επιτροπής να καλεί τον βουλευτή της «Νίκης» να ανακαλέσει και εκείνον να απαντά:

«Η ντροπή είναι όλη δική σας. Μη μου χτυπάτε το χέρι κυρία μου! Ηρεμήστε κυρία μου. Ακούω τι λέω, εσείς δεν καταλαβαίνετε τι κάνετε! Ξυπνήστε ο λαός ξύπνησε. 

 

Οι αρχαίοι έλεγαν δεν νομοθετούν εναντίον της φύσης και οι χριστιανοί δεν νομοθετούν εναντίον του Θεού».