Τους οδηγούς ταξί στηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας με επικεφαλής το Χρήστο Ποτόλια.

 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρει:

 

Με αρ. Πρωτ. 2/26-3-24 λάβαμε επιστολή του σωματείου ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων  ταξί Ν. Καβάλας “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”, στην οποία εκφράζονται οι ανησυχίες τους και οι προβληματισμοί τους καθώς και οι προτάσεις τους για το θέμα που προέκυψε με τα σχέδια που υλοποιούνται ήδη για την ανάπλαση της π. Καπνεργάτη.

 

Σήμερα οι επαγγελματίες των ταξί και συνολικά οι μικροεπαγγελματίες παλεύουν για την επιβίωσή τους, νοιώθουν βαθιά στο “πετσί” τους τη διαχρονική αντιλαϊκή επίθεση όλων των κυβερνήσεων.

 

Πλήττονται από την άγρια νέα και παλιά φορολεηλασία, με τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, από την αναδουλειά, από τον άγριο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων, από το κυνήγι ως μικροοφειλετών από το κράτος, με εκβιασμούς, κατασχέσεις και αναγκαστικά μέτρα,  με τα νέα χαράτσια των ασφαλιστικών εισφορών, με την ακρίβεια στα νοίκια και στις ΔΕΚΟ. Όλα  αυτά και πολλά άλλα εξανεμίζουν το εισόδημα τους.

 

Επί πλέον οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες των ταξί, που συγχρόνως είναι οι περισσότεροι και υπάλληλοι του εαυτού τους, κάνουν «κούρσα αγώνα» για να επιβιώσουν από τις τεράστιες ανατιμήσεις και να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια στα ανταλλακτικά και στα σέρβις, τις μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα… Οι συνθήκες ακρίβειας που καίνε όλο το λαό, καίνε ιδιαίτερα τους αυτοκινητιστές ταξί.

 

Σε ένα τέτοιο τοπίο οι μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως είναι οι εφοπλιστές, έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και άλλες ελαφρύνσεις, ενώ οι επαγγελματίες των ταξί δεν απολαμβάνουν ούτε στοιχειώδη μέτρα στήριξης.

 

Αυτή τη μεροληπτική αντιμετώπιση των μεγάλων ούτε χτες είχαν, ούτε σήμερα ούτε και αύριο θα έχουν οι αυτοκινητιστές των ταξί. Και τίθεται το ερώτημα γιατί έχουν οι εφοπλιστές και δεν έχουν οι ταξιτζήδες;

 

Επί πλέον οι αυτοκινητιστές ταξί αντιμετωπίζουν, μαζί με το σύνολο των Καβαλιωτών και τις τεράστιες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που επέβαλε από τις αρχές του έτους η διοίκηση του δήμου.

 

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις προτάσεις του σωματείου των αυτοκινητιστών και να μη δημιουργήσει ένα ακόμη πρόβλημα στις «κούρσες επιβίωσης» που δίνουν στους βομβαρδισμένους δρόμους της πόλης, όπου βγάζουν το μεροκάματο για την επιβίωση των οικογενειών τους.

 

Οι μικροεπαγγελματίες των ταξί, το σύνολο των μικρομεσαίων, οι εργαζόμενοι της πόλης και των χωριών του δήμου χρειάζονται μία δημοτική αρχή αγωνιστική, διεκδικητική, που θα απαιτεί μαζί με το λαό από την κυβέρνηση, από όλες τις κυβερνήσεις, λύσεις στα προβλήματα των δημοτών και δε θα λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους.