Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με ανακοίνωση της απαντά σε δηλώσεις του διευθυντή του Β΄ Παθολογικού τμήματος του νοσοκομείου και δημοτικού συμβούλου, Ξενοφώντα Κροκίδη, ο οποίος ανέφερε πως το νοσοκομείο έχει έξι χειρουργικές αίθουσες, αλλά λειτουργούν μόνο οι τρεις.

 

 

Η ανακοίνωση-απάντηση της διοίκησης αναφέρει τα εξής:

“Σε απάντηση δημοσιεύματος του «Κ- τύπος» όπου φιλοξενούνται δηλώσεις του Διευθυντή του Β΄ Παθολογικού Τμήματος του Γ.Ν Καβάλας και δημοτικού Συμβούλου Δήμου Καβάλας κ. Κροκίδη Ξενοφώντα, αναφορικά με τις χειρουργικές αίθουσες που χρησιμοποιούνται, η Διοίκηση του νοσοκομείου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας αναφέρει ότι:

 

1. Το Γ.Ν Καβάλας εφημερεύει καθημερινά αντιμετωπίζοντας δεκάδες ασθενείς όχι μόνο από την ΠΕ Καβάλας, αλλά και από τους όμορους νομούς, στα πλαίσια του επείγοντος.

 

2. Το Γ.Ν Καβάλας αποτελεί κέντρο τραύματος για όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

3. Στο Γ.Ν Καβάλας εφημερεύει καθημερινά το μαιευτήριο.

 

4. Καθημερινά λειτουργούν τέσσερις (4) κατ’ ελάχιστο χειρουργικές αίθουσες και ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας έως και έξι (6) αίθουσες.

 

5. Καθημερινά θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια (1) αίθουσα διαθέσιμη για την αντιμετώπιση των επειγόντων.

 

Το νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει απρόσκοπτα να παρέχει στους πολίτες εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.”