Στην Καβάλα ξετυλίχθηκε το «κουβάρι» του δικτύου διακίνησης μεταναστών, που αγόραζε αυτοκίνητα με κλεμμένες επιταγές από ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα.

 

Η υπόθεση αυτή εκτυλίχτηκε για περίπου οκτώ μήνες κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, χειρίστηκε μία μικρή ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Δράμας.

 

Σύμφωνα με το NEWS24/7, Διακινητές μεταναστών στον Έβρο φέρεται να χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που είχαν αγοραστεί με κλεμμένες επιταγές από εταιρεία εφοδιασμού πλοίων στη Γλυφάδα. Την περίεργη υπόθεση, η οποία εκτυλίχτηκε για περίπου οκτώ μήνες κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, χειρίστηκε μία μικρή ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Δράμας.

 

Η ιστορία παρουσιάστηκε προ ημέρων και σύμφωνα με όσα περιγράφονται σε διωκτικά έγγραφα που είδε το NEWS24/7, αρχικά αποκαλύφθηκε η απάτη με τις επιταγές κι έπειτα χρειάστηκε να ελεγχθούν αντίστροφα φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις διακίνησης μεταναστών, σε κάθε μια από τις οποίες φέρεται να εντοπίζεται παρουσία μελών του ίδιου δικτύου.

 

Κατηγορούνται συνολικά 16 άτομα, στα οποία αποδίδονται επτά περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών, πέντε απάτες και δύο απόπειρες απάτης.

 

Η αρχή της ιστορίας τοποθετείται στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων έξω από τη Δράμα, ανέφερε στην Αστυνομία ότι δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε εμφανιστεί μία γυναίκα που ενδιαφερόταν για την αγορά αυτοκινήτου. Η τελευταία προσκόμισε μία τραπεζική επιταγή μεγάλης συστημικής τράπεζας, αξίας 9.500 ευρώ και η μεταβίβαση του οχήματος ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

 

Ωστόσο, η εκτέλεση της διαταγής πληρωμής της επιταγής καθυστερούσε. Ο έμπορος αυτοκινήτων μετέβη σε τοπικό υποκατάστημα τράπεζας κι έτσι πληροφορήθηκε ότι η συγκεκριμένη επιταγή ανήκε στην παρτίδα πολλών ανυπόγραφων επιταγών που είχαν κλαπεί στις αρχές του περασμένου Αυγούστου από τα γραφεία εταιρείας εφοδιασμού πλοίων στη Γλυφάδα. Μετά από αυτό, το πρώτο ερώτημα των αστυνομικών ήταν πού βρισκόταν το αυτοκίνητο.

 

Την ίδια μέρα, σύμφωνα πάντα με όσα περιγράφονται στον φάκελο, το όχημα εντοπίστηκε να κινείται στην επαρχιακή οδό Δράμας-Καβάλας, στο ύψος του Αμυγδαλεώνα. Το οδηγούσε ένας νεαρός, που τέθηκε σε παρακολούθηση και τελικά ελέγχθηκε την επόμενη μέρα. Ο ίδιος είπε ότι το αυτοκίνητο ανήκε σε μία γυναίκα που εργαζόταν περιστασιακά στην κτηνοτροφική μονάδα του πατέρα του -ήταν η ίδια που είχε προσκομίσει την κλεμμένη επιταγή στον έμπορο αυτοκινήτων.

 

 

Η τελευταία εξετάστηκε και περιέγραψε ότι κάποια στιγμή είχε γνωρίσει κάποιον «Παύλο», ο οποίος φέρεται να ζούσε στην Καβάλα και της έκανε μία πρόταση. Να αγοράζει από εμπόρους αυτοκίνητα με επιταγές που θα της έδινε εκείνος κι έπειτα να τα μεταβιβάζει στον ίδιο με σκοπό να τα πουλήσει δήθεν στην Αθήνα. «Για κάθε αυτοκίνητο θα έπαιρνα 1.000-1.500 ευρώ» είπε η γυναίκα. Στο σπίτι της βρέθηκε ένα συμφωνητικό παραγγελίας άλλου αυτοκινήτου στην Κομοτηνή, κι επίσης πλήθος καρτών SIM και πακέτων σύνδεσης.

 

Υπήρχε κάτι ακόμη. Η ίδια γυναίκα, λίγο καιρό πριν αρχίσει να ξετυλίγεται η ιστορία με τα αυτοκίνητα και τις επιταγές, είχε συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών στο Σουφλί του Έβρου. Μετέφερε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τέσσερις μετανάστες που είχε παραλάβει κοντά στα σύνορα, με προορισμό την Κομοτηνή. Μετά από αυτό, ζητήθηκε άρση απορρήτων των τηλεφωνικών επικοινωνιών των προσώπων που θεωρήθηκαν ύποπτα και αποφασίστηκε η έρευνα να ξεκινήσει αντίστροφα, δηλαδή από παλιότερες υποθέσεις διακίνησης μεταναστών κατά μήκος της Εγνατίας Οδού που φαίνονται ασύνδετες.

Πηγή: news247.gr