Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως και 19-3-2024 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων της Καβάλας, της Ροδόπης, της Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας συνέλαβαν δεκαέξι (16) δράστες ελληνικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν επτά ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Αναλυτικότερα, σχετικό δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

 

Στην πρώτη περίπτωση, την 16-3-2024 το βράδυ σε προαύλιο χώρο σχολείου στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν επτά ημεδαπούς, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 35,87 γραμμαρίων.

 

Επιπλέον, σε έξι ακόμα περιπτώσεις, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα συνελήφθησαν εννέα ημεδαποί σε περιοχές της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης διότι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από τέσσερα οχήματα, μία οικία και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικής ουσίας «Μπονσάι», 66 ναρκωτικά δισκία,  δύο τσιγάρα κάνναβης, ένας θρυμματιστής και μία ζυγαριά ακριβείας.

 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις επτά υποθέσεις ενήργησαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Ασφαλείας Καβάλας και Κομοτηνής.

(δελτίο Τύπου)