Ελάχιστα δωμάτια έχουν μείνει διαθέσιμα σε Καβάλα και Θάσο για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης καταλύματος, την booking.com.

 

Στην πόλη της Καβάλας και τις γύρω περιοχές, η πληρότητα στα ξενοδοχεία έχει ήδη φτάσει το 99% για το τριήμερο από βράδυ Παρασκευής 15 έως πρωί Δευτέρας 18 Μαρτίου.

 

Χαμηλότερη πληρότητα, κοντά στο 90%, παρατηρείται στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τύπου airbnb, με αρκετά περισσότερες επιλογές, κυρίως για δίκλινα καταλύματα, σε σχέση με καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν 3 ή 4 άτομα.

 

Όσοι ενδιαφέρονται να περάσουν το τριήμερο στην Καβάλα, βρίσκουν τιμές από 45€ ευρώ τη βραδιά για δίκλινο κατάλυμα ή από 66€ το 4κλινο ανά διανυκτέρευση.

 

Τα ελάχιστα δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν μείνει διαθέσιμα στην πλατφόρμα αναζήτησης, έχουν τιμές 100€ ή 150€ τη βραδιά για το δίκλινο και 300€ για το τετράκλινο.

 

Το ακριβότερο ξενοδοχείο στην Καβάλα, έχει διαθέσιμο δωμάτιο με 600€ τη βραδιά.

 

Στη Θάσο, όπου τα διαθέσιμα καταλύματα είναι σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με την Καβάλα, η πληρότητα έφτασε το 90%.

 

Οι διαθέσιμες τιμές αρχίζουν από 33€ για 2 άτομα ή 45€ για 4 άτομα σε κατάλυμα τύπου airbnb και φτάνουν έως τα 500€ τη βραδιά για 4άστερο ξενοδοχείο ή 600€ για πολυτελή κατοικία.

 

Υψηλές πληρότητες παρατηρούνται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα για το επικείμενο τριήμερο.

 

Εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητας οφείλεται στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι, μιας και στην πόλη της Ξάνθης έχουν απομείνει μόνο 5 διαθέσιμα καταλύματα.

 

Σε γενικές γραμμές υπήρξε υψηλή ζήτηση που έφερε με τη σειρά της αύξηση των τιμών των καταλυμάτων κι έτσι οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες στράφηκαν για άλλη μια φορά σε γειτονικές πόλεις.

 

Στη Δράμα η πληρότητα φτάνει το 76%, στην Ξάνθη 94%, στην Κομοτηνή 98%, στην Αλεξανδρούπολη 93% και στις Σέρρες 91%.

 

Σε υψηλά επίπεδα είναι οι πληρότητες στη Θεσσαλονίκη (80%) και τη Χαλκιδική (82%), δύο περιοχές με ένα άθροισμα περίπου 1.000 διαθέσιμων καταλυμάτων.